Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ δεκανίκια του Τσίπρα μέσα στη ΝΔ

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτώ δεκανίκια του Τσίπρα μέσα στη ΝΔ
, , 29 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οι αυστηρές προειδοποιήσεις προς το εσωτερικό της ΝΔ, οι παρολίγον διαγραφές και η εκλογική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Το μήνυμα πως είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί την εκλογική στρατηγική του και να βάλει φρένο σε κάθε σκέψη για συνεννόηση με την κυβέρνηση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τα στελέχη της ΝΔ στον απόηχο των τελευταίων παραφωνιών που εμφανίστηκαν από κορυφαία στελέχη του κόμματος καθώς αμφισβητήθηκε η στάση της ΝΔ έναντι της κυβέρνησης και των χειρισμών της τελευταίας στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή προς τα στελέχη της ΝΔ σε δύο πράγματα. Πρώτον ότι «ακόμα και να κλείσει η αξιολόγηση η χώρα θα σέρνεται» και δεύτερο ότι «είναι επισφαλής η 20 Μαρτίου» για το κλείσιμο της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το αίτημα των εκλογών δεν συνδέεται με την αξιολόγηση και ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ στη Bουλή θα κρατήσει ανάλογη στάση με αυτή που κράτησε στο έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους τα Χριστούγεννα. «Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας προς τους τομεάρχες της ΝΔ.

Μπορεί το κλίμα να ήταν ήρεμο και η εισήγηση του κ. Μητσοτάκη να έγινε δεκτή ομόφωνα από τους γαλάζιους τομεάρχες εντούτοις οι βαριά φορτισμένες φράσεις που χρησιμοποίησε με αποδέκτες το εσωτερικό της ΝΔ φανερώνει ότι παρά την δημοσκοπική πρωτιά οι εξελίξεις είναι τέτοιες που ανά πάσα ώρα και στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να μπει σε κύκλο εσωστρέφειας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στα γαλάζια στελέχη τους ξεκαθάρισε ότι όποιος θέλει να γίνει η ΝΔ «δεκανίκι» του ΣΥΡΙΖΑ, «όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά την χώρα, θα μείνει πίσω».

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ επέλεξε τελικά τις αυστηρές προειδοποιήσεις προς τα στελέχη του κόμματος αν και αρχικώς είχαν πέσει ακόμη και σκέψεις για διαγραφές προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα των παραφωνιών που εμφανίστηκαν στη δημόσια εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Κασαπίδης, Μεϊμαράκης, Παπακώστα, Βλάχος).

Ουσιαστικά στη χτεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το πλαίσιο δράσης του κόμματος το επόμενο διάστημα και εμμένοντας στη γραμμή για «ανανέωση και ενεργοποίηση όλου του κομματικού μηχανισμού μέχρι να γίνουν εκλογές».

Σε ότι αφορά την ανανέωση πληροφορίες από το Μοσχάτο αναφέρουν ότι περισσότερα από 1000 άνθρωποι με αξιόλογα βιογραφικά εντάσσονται και ενσωματώνονται στο κόμμα. Την ίδια ώρα ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης έχει αναλάβει το βάρος της ενεργοποίησης του κομματικού μηχανισμού σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες, που «είναι η απόδειξη ότι η οργάνωση της ΝΔ έχει γυρίσει σελίδα».

(Φωτογραφία: SOOC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα