Μητσοτάκης: Εχθρός των νέων ο Τσίπρας

Μητσοτάκης: Εχθρός των νέων ο Τσίπρας
Συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιείται στο ΜΕΚ Παιανίας 21,22 και 23 Οκτωβρίου 2016.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός και η γερασμένη κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν το συντομότερο. “Σας θέλω στα ψηφοδέλτια μας, στην επόμενη ΚΟ, στο facebook και το twitter”, είπε στις νέες και τους νέους (Vids)

Στη γραμμή “εκλογές το συντομότερο” κινήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ και έκανε άνοιγμα ιδιαίτερα στη νέα γενιά, τονίζοντας ότι: “Ο εχθρός της νεολαίας κ. Τσίπρας και η γερασμένη κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν το συντομότερο”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι: “Από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν τη χώρα δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερος εχθρός της νέας γενιάς από τον κ. Τσίπρα. Που είναι και ο νεότερος πρωθυπουργός. Με την πιο γερασμένη νοοτροπία όμως” και κάλεσε τους νέους και τις νέες να συνταχθούν με τη ΝΔ και την αλήθεια, λέγοντας “όχι” στο ψέμα και στο λαϊκισμό.

“Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλους φυγόπονους «επαναστάτες» της κουκούλας και των μολότοφ, ούτε άλλα άβατα ανομίας. Την Ελλάδα δεν θα την αλλάξουν οι ‘’δήθεν’’ και οι αλαζόνες. Οι ιδεοληπτικοί ινστρούχτορες θεωριών, που απέτυχαν παντού στον κόσμο”, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στους ΟΝΝΕΔίτες και τις ΟΝΝΕΔίτισσες είπε: “Η Ελλάδα θα αλλάξει από τη δική σας γενιά”.

Κάλεσε την ΟΝΝΕΔ να εκφράσει τις αγωνίες, τα όνειρα, τα σχολεία και τις δουλειές των πολλών και κάλεσε ολες τις νέες και όλους τους νέους να συμμετέχουν στη νέα αρχή της γαλάζιας νεολαίας.

“Σας θέλω κοντά μας, στα ψηφοδέλτια μας. Σας θέλω στο διαδίκτυο, στο facebook και το twitter αλλά πάντα επώνυμα και με ευπρέπεια. Όσο αυτοί θα ρίχνουν το επίπεδο εμείς θα το ανεβάζουμε”, είπε. Δήλωσε μάλιστα: “Θέλω η επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ να είναι η νεότερη στην ιστορίας της Μεταπολίτευσης”, δείχνοντας την πρόθεση του για ανανέωση των βουλευτών με στελέχη που θα αντλήσει σε σημαντικό ποσοστό από τη δεξαμενή της νεολαίας.

“Έχετε δικαίωμα σε λιγότερους φόρους, περισσότερη ανάπτυξη, καλύτερη δημοκρατία, δικαίωμα στην αξιοκρατία και αυτά η σημερινή Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν σας τα παρέχει. Σας στερεί τα όνειρα σας”, τόνισε επίσης απευθυνόμενος πάντα στους νέους και τις νέες.

“Ξέρω ότι κάθε μέρα κατακλύζεστε στο διαδίκτυο από μηνύματα μιζέριας. Αγνοήστε όσους σας λένε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Αγνοήστε τις Κασσάνδρες και πάρτε τις τύχες της χώρας στα χέρια σας”, είπε επίσης ο κ.Μητσοτάκης στους νέους και τις νέες.

Αναφέρθηκε στα τρία του παιδιά δύο εκ των οποίων είναι 19 και 18 χρονών, εξηγώντας: “Για αυτό και νιώθω άνεση να επικοινωνώ μαζί σας και θαυμάζω το πάθος σας παρότι είστε μία γενιά που ενηλικιώθηκε μέσα σε ανασφάλεια και ωρίμασε πρόωρα”.

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ειδικότερα ότι: “Από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν τη χώρα δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερος εχθρός της νέας γενιάς από τον κ. Τσίπρα. Που είναι και ο νεότερος πρωθυπουργός. Με την πιο γερασμένη νοοτροπία όμως. Όχι μόνο σε επιλογές προσώπων, αλλά κυρίως σε αντιλήψεις.” Και αυτό διότι όπως αναρωτήθηκε: “Ποιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να διανοηθεί να βάλει χέρι στο ταμείο αλληλεγγύης των γενεών για να πληρώσει συντάξεις σήμερα, σε βάρος των νέων αύριο; Ποιος πρωθυπουργός θα προστάτευε τους κομματικούς του πελάτες, στερώντας δουλειές και ευκαιρίες από τους νέους; Ποιος πρωθυπουργός θα διόριζε υπουργούς Παιδείας τον κ. Μπαλτά και τον κ. Φίλη, πηγαίνοντας την Παιδεία μας 40 χρόνια πίσω;”

Κατέληξε στη συνέχεια στο συμπέρασμα ότι: “Ο πιο παρωχημένος πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση. Ο πλέον αναξιόπιστος. Ο πραγματικός εχθρός των νέων κ. Τσίπρας” και υπογράμμισε: “Κάθε μέρα που παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία, χάνονται ευκαιρίες για τη νέα γενιά.”

Είπε μάλιστα θέλοντας να μιλήσει στη γλώσσα των νέων “δεν είναι κουλ να μην ξέρεις τι σου γίνεται, δεν είναι cool το θράσος και η ασχετοσύνη”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση καμία νέα και κανένας νέος δεν μπορεί να έχει προοπτική, “εκτός βέβαια από τους κρατικοδίαιτους διορισμένους Συριζαίους.” Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι: “Για τους υπόλοιπους δεν νοιάζεται ο κ. Τσίπρας. Καθόλου δεν στεναχωριέται που φεύγουν κατά χιλιάδες οι νέοι μας στο εξωτερικό. Αντίθετα μάλιστα, κατά βάθος εύχεται να μη γυρίσουν. Διότι όποια και όποιος έφυγε, είδε τη διαφορά. Αντιλήφθηκε το διωγμό της ελληνικής νεολαίας από την ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν τους θέλει πίσω. Διότι θα μιλήσουν, θα αντιδράσουν, θα κινητοποιηθούν, θα κομίσουν νέες ιδέες, θα ψηφίσουν.” Εκτίμησε δε ότι για αυτό ο κ.Τσίπρας δεν εισάγει στη Βουλή την πρόταση της ΝΔ για ψήφο στους απόδημους Έλληνες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη, τόνισε όμως ότι “αυτή η πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να αργήσει”, καταλήγοντας ότι: “Ο εχθρός της νεολαίας κ. Τσίπρας και η γερασμένη κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν. Το συντομότερο”.

Αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΝΔ για την ανάκαμψη της χώρας και ειδικά για τους νέους, με έμφαση στην παιδεία (η οποία όπως είπε πρέπει να μιλά με την αγορά και να χτίζει δεξιότητες) και την έννοια της αριστείας. Αναφέρθηκε στις δουλειές με χαμηλες αμοιβές και την ανασφάλιστη εργασία, που οδηγεί όπως είπε στο brain drain, υπογραμμίζοντας ότι για αυτό η δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας είναι πρώτη προτεραιότητα. Τόνισε ότι “η ευέλικτη εξειδίκευση μας επιτρέπει να προσαρμοζόμαστε στην αλλαγή”. Και αναφέρθηκε φυσικά στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, την οποία χαρακτήρισε προσωπικό του στοίχημα.

“Πιστεύω σε μία ισχυρή ΟΝΝΕΔ για αυτό και δε δέχθηκα καμία έκπτωση στον τρόπο λειτουργίας της”, είπε, εξηγώντας την απόφαση του να επανιδρύσει τη νεολαία της ΝΔ μετά το φιάσκο της περασμένης άνοιξης, ενώ υπογράμμισε ότι εν όψει του συνεδρίου επανίδρυσης στη νέα ΟΝΝΕΔ ενεγράφησαν πάνω από 32.000 νέοι, αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

“Δε θέλω μία ΟΝΝΕΔ χειροκροτητών, παραγόντων, πρόωρα γηρασμένων πολιτικάντηδων. Αυτά τελείωσαν και δε θα επιτρέψω πάλι να εμφανιστούν”, ξεκαθάρισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα