Κυβερνητικά πυρά κατά των ΜΜΕ

O Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κέντρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αριστερά και ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, δεξιά κατευθύνονται προς το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, Παρασκευή 27 Μαΐου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
O Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κέντρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αριστερά και ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, δεξιά κατευθύνονται προς το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, Παρασκευή 27 Μαΐου 2011. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Σκληρή επίθεση στα ΜΜΕ εξαπέλυσε η κυβέρνηση, λόγω των δημοσιευμάτων για τοποθέτηση επιτηρητών στα υπουργεία. Κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και "ανιστόρητες εκφράσεις"

Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει στη δημοσιότητα βίντεο για τις δήθεν επιτυχίες της και η στήριξη συγκεκριμένων ΜΜΕ στα μέτρα λιτότητας συνεχίζεται παρά την αποτυχία τους, φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έχουν παράπονα.

Με ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατηγορώντας τα για παραπληροφόρηση και διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί τοποθέτησης ανθύπατων της τρόικας για την επιτήρηση του έργου των ελληνικών υπουργείων.

"Όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, την στιγμή που και υπουργικά στελέχη απορρίπτουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τοποθέτησης επιτρόπων στα χαρτοφυλάκιά τους.

Η κυβέρνηση "καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες πληροφορίες για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί κατοχής στην Ελλάδα", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Με τη συμβολή, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού, δίνουμε εδώ και πολλούς μήνες έναν τιτάνιο αγώνα για να σώσουμε την Ελλάδα από την χρεοκοπία, για να διαφυλάξουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, αγώνα", σημειώνει η ανακοίνωση, "στον οποίο οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση".

Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η "παραπληροφόρηση είτε εδράζεται είτε όχι σε σκοπιμότητες, στρέφεται εναντίον του δημόσιου συμφέροντος", η ανακοίνωση υπογραμμίζει: "Αρκετά πια λοιπόν με την ανευθυνότητα, τα ψέματα τελείωσαν και όλοι καλούνται πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

SHARE:

24Media Network