Μπακογιάννης: Επιμένει πως δεν δόθηκε άδεια στη Χρυσή Αυγή – Η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα

Μπακογιάννης: Επιμένει πως δεν δόθηκε άδεια στη Χρυσή Αυγή – Η απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κώστας Μπακογιάννης Eurokinissi

Διαψεύδει ξανά τη χορήγηση άδειας σε μέλη της Χρυσής Αυγής για πραγματοποίηση συγκέντρωσης ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μετά τη σχετική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα.

“Στο ψέμα ‘Χρυσή Αυγή’, η Δημοκρατία χρειάζεται μόνο αλήθεια” αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος διέψευσε ξανά τα της χορήγησης άδειας για την διεξαγωγή συγκέντρωσης μελών της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας.

Απαντώντας στο σχετικό σχόλιο που έκανε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως “ο Δήμος Αθηναίων δεν δίνει άδειες” και πως “ο κ. Τσίπρας δεν λέει αλήθεια στο συγκεκριμένο θέμα”, ενώ σημείωσε για το θέμα τη λέξη “κρίμα”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιανουαρίου, όταν και προέκυψε το ζήτημα για τη συγκέντρωση της Χ.Α. στη Ρηγίλλης, ο Δήμος Αθηναίων είχε επισημάνει ότι καμία άδεια δεν ζητήθηκε, καμία άδεια δεν δόθηκε και καμία άδεια δεν θα μπορούσε να δοθεί.

Ωστόσο, το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. με θέμα “Επιβολή περιορισμών σε δημόσια υπαίθρια – συγκέντρωση, τελετή μνήμης υπέρ πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί την 28/01/2023 ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00 στην πλατεία Ρηγίλλης, από μέλη του πολιτικού κόμματος “ΛΑΙΚΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ“, φαίνεται να αναφέρει το εντελώς αντίθετο.

Μάλιστα, στην απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, υπογράφει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών ο οποίος πάντως συμπληρώνει ότι οι “συναθροιζόμενοι δεν θα καταλαμβάνουν μέρος του λοιπού οδοστρώματος των πέριξ οδών”. Με τα παραπάνω φαίνεται λοιπόν πως ο Δήμος… διαχωρίζει τη θέση του από τη στάση της ΕΛΑΣ. Ή τουλάχιστον επιχειρεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα