ΝΔ εσωτερικού και ΝΔ εξωτερικού

ΝΔ εσωτερικού και ΝΔ εξωτερικού
Βιβλίο συλληπητηρίων άνοιξε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας,για τον θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,Δευτέρα 29 Μαϊου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) eurokinissi

Καθημερινότητα των πολιτών στο εσωτερικό και αναζήτηση της επόμενης μέρας για τη χώρα στο εξωτερικό οι δύο όψεις της ατζέντας Μητσοτάκη για το επόμενο διάστημα

Επιστροφή στην καθημερινότητα για τη ΝΔ μετά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι και τη συνάντησή του με το γάλλο υπουργό οικονομικών Λε Μερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προγραμματίζει εντός της ημέρας να παρουσιάσει την πρότασή του για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα καλώντας την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρότασή της για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Με βάση τα όσα έχει ήδη έχει κάνει γνωστά ο πρόεδρος της ΝΔ η πρόταση θα περιλαμβάνει εφάπαξ επίδομα για τους μακροχρόνια ανέργους, την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ στους συνεπείς φορολογούμενους, και την αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες. Δεν αποκλείεται στο πακέτο αυτό των προτάσεων της ΝΔ να συμπεριληφθεί και η καταβολή των συντάξεων που καθυστερούν να εκδοθούν.

Την ίδια στιγμή πάντως για τη ΝΔ ανοιχτό παραμένει το μέτωπο της ασφάλειας με την κυβέρνηση μετά και την χτεσινή επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ καταδίκασε την επίθεση και επέρριψε ευθύνες στην πολιτική της κυβέρνησης για τη δημόσια τάξη. «Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter. 

Μάλιστα στη ΝΔ εμφανίζονται δικαιωμένοι για τη στάση τους και τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και επιχειρούν να πάρουν ρεβάνς για τα όσα διημείφθησαν την προηγούμενη Παρασκευή στη βουλή επισημαίνοντας ότι η κατάσταση ανομίας στη χώρα δεν μπορούν να κρυφτούν με τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα.

Οι προτάσεις και παρεμβάσεις της ΝΔ για την καθημερινότητα αποτελούν το ένα σκέλος της πολιτικής της για το επόμενο διάστημα, καθώς σε εξέλιξη θα βρίσκεται για το επόμενο δίμηνο η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να ενισχύσει τις διεθνείς επαφές του με επίκεντρο τη σύσφιξη των σχέσεών με ισχυρούς παίχτες στην Ευρώπη.

Κατά την χτεσινή συνάντησή του στο Παρίσι με τον γάλλο υπουργό Λε Μερ, το όνομα του οποίου ακούγεται ως ενός εκ των πιθανών διαδόχων του Γερούν Ντάισεμπλουμ στο τιμόνι του Eurogroup, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε για το τελευταίο 10μηνο του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα και την επόμενη μέρα παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για την ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα