ΝΔ: Τετράμηνη προετοιμασία για να μη γίνουν μια ακόμα μνημονιακή κυβέρνηση

ΝΔ: Τετράμηνη προετοιμασία για να μη γίνουν μια ακόμα μνημονιακή κυβέρνηση
Discussion and vote on the Plenum of the Greek Parliament for the new social security reform bill, in Athens, on May 8, 2016 / , , 8 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

Το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο νέος σχεδιασμός της Συγγρού

Το διαφαινόμενο κλείσιμο της αξιολόγησης θέτει επί τάπητος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα σχεδιασμό με βασική παράμετρο της νέας τακτικής που διαμορφώνει η Συγγρού την αξιοποίηση του επόμενου τετραμήνου για την καλύτερη προετοιμασία της ΝΔ για την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων.

Σε τρία επίπεδα θα απλωθεί αυτός ο σχεδιασμός του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πρώτο θα αφορά στην ενίσχυση των διεθνών επαφών του προέδρου της ΝΔ. Μάλιστα σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στο Παρίσι και αύριο αναμένεται να έχει σειρά επαφών μεταξύ των οποίων και με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Το δεύτερο επίπεδο θα αφορά το άνοιγμα της ΝΔ προς την κοινωνία με στοχευμένες παρεμβάσεις προκειμένου να δημιουργηθεί «κοινωνικό ρεύμα ανατροπής της κυβέρνησης» και το τρίτο επίπεδο θα σχετίζεται με τις ζυμώσεις για την πολιτική διεύρυνση της ΝΔ στο χώρο του μεταρρυθμιστικού και φιλελεύθερου κέντρου.

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα του προέδρους των ΝΟΔΕ το Σαββατοκύριακο καλώντας τους να δουλέψουν για την «πολιτική διεύρυνση» της παράταξης, είναι χαρακτηριστική της νέας προσέγγισης στη Συγγρού, η αποστροφή της ομιλίας του ότι «αυτή η κυβέρνηση όσο και να παραμένει στην εξουσία θα είναι μια κυβέρνηση φθοράς» προσθέτοντας ότι ακόμη «η ΝΔ πρέπει να έρθει στην εξουσία ως επικεφαλής μιας πλατιάς μεταρρυθμιστικής πλειοψηφίας, η οποία θα έχει έναν και μόνο σκοπό, να μην αποτελέσει άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των μνημονιακών κυβερνήσεων».

Το επόμενο διάστημα αναμένονται σ’ αυτή την κατεύθυνση και άλλες παρεμβάσεις αντίστοιχου τύπου με αυτές των προηγούμενων ημερών όπως στο Περιστέρι και στην Αργυρούπολη με κύριο στόχο την προσέλκυση κοινωνικών δυνάμεων στις οποίες η επιρροή της ΝΔ χωλαίνει.

Σ’ αυτό το επίπεδο θα δοθεί και το κυριότερο βάρος από πλευράς ΝΔ ενώ σε ότι αφορά την ένταξη ή τη συνεργασία με δυνάμεις και στελέχη εκτός κόμματος όπως η Δράση και άλλες δυνάμεις από το Ποτάμι και τον πέριξ αυτού χώρο αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης σε μεταγενέστερο χρόνο καθώς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη δεν κρύβουν ότι μια τέτοιου τύπου διεύρυνση είναι αρκετοί στη ΝΔ που δεν την βλέπουν με καθόλου καλό μάτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα