Νέα αγωγή κατά Πολάκη από την ΠΟΕΔΗΝ

Νέα αγωγή κατά Πολάκη από την ΠΟΕΔΗΝ
Παύλος Πολάκης Eurokinissi

Ζητά αποζημίωση ύψους 270.000 ευρώ για το χαρακτηρισμό «τσόλια» κατά των συνδικαλιστών της ομοσπονδίας.

Νέα δικαστική διαμάχη ξεκινά για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για το χαρακτηρισμό «τσόλια», που χρησιμοποίησε σε δηλώσεις του για τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ. Η ομοσπονδία κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη, αγωγή διεκδικώντας χρηματική ικανοποίηση ύψους 270.000 ευρώ.

Την αγωγή υπογράφουν συνολικά 18 μέλη της πανελλαδικής ομοσπονδίας, εκ των οποίων ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος, ζητά να του επιβληθεί αποζημίωση 100.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 17 μέλη από 10.000 ευρώ έκαστο. Όπως αναφέρουν, αφορμή για την αγωγή στάθηκε η «συστηματική προσβολή της προσωπικότητας τους, οι δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν.»

Σε δηλώσεις του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, είπε: «Δεν είμαστε δικομανείς, δεν θέλουμε να πλουτίσουμε. Εξ ολοκλήρου το ποσό που θα μας επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκες των νοσοκομείων. Θα καταθέσουμε και άλλες αγωγές και μηνύσεις και ο κ. Πολάκης θα χρειαστεί και άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς και άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος του και όχι με αυτούς που τώρα του χτυπούν την πλάτη».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως «δεν είναι η πρώτη φορά, που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη εις βάρος του κ. Πολάκη και κάτι μας λέει, ότι με τον τρόπο, που αντιμετωπίζει τους θεσμούς ο κύριος Υπουργός δεν θα είναι και η τελευταία. Και επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να πουν με περισσή κακεντρέχεια, ότι «για τα λεφτά γίνονται όλα» θα θέλαμε προκαταβολικά να τους ενημερώσουμε, ότι τα χρήματα, που θα μας επιδικαστούν θα δοθούν με την μορφή δωρεάς στον πολύπαθο χώρο της υγείας, τον οποίο υπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια. 

Εξάλλου μας οφείλει ήδη 25.000 ευρώ, για τα οποία έχει καταδικασθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο και έχει προσφύγει στο Εφετείο προσπαθώντας να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντί μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα