Νέα ρελανς με ΦΠΑ στα προϊόντα εστίασης και αφορολόγητο από ΝΔ

Νέα ρελανς με ΦΠΑ στα προϊόντα εστίασης και αφορολόγητο από ΝΔ
Η Σοφία Ζαχαράκη Eurokinissi

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σ.Ζαχαρακη κάλεσε εκ νέου τον Τσίπρα να ψηφίσει τη γαλάζια τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολογήτου ενώ ο Βρούτσης κατέθεσε νέα τροπολογία για την επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα προϊόντα εστίασης (καφέ, αναψυκτικά, ροφήματα κ.ά)

Εν όψει της ψηφοφορίας την Τετάρτη το μεσημέρι για το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, η Νέα Δημοκρατία καλεί εκ νέου την κυβέρνηση να ψηφίσει την τροπολογία της για τη μη μείωση του αφορολόγητου ενώ κατέθεσε και δική της τροπολογία για την επαναφορά του ΦΠΑ από το 24% στο 13% συνολικά σε όλα τα προϊόντα εστίασης (καφέ, αναψυκτικά, ροφήματα κ.ά).

Και η τροπολογία για το ΦΠΑ όπως και αυτή για το αφορολόγητο έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις. Εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εισηγητής Γιάννης Βρούτσης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει αυτή την τροπολογία και «όχι την κουτσουρεμένη που έφερε η κυβέρνηση και δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον το 55% των προϊόντων της εστίασης».

Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, με αυτή τη ρύθμιση επιστρέφει ο ΦΠΑ στα επίπεδα του 2014, όταν η ΝΔ τον είχε μειώσει σε αυτά τα επίπεδα στην εστίαση και ο ΣΥΡΙΖΑ τον έφτασε 24%. Τώρα, όπως πρόσθεσε, η ΝΔ ζητεί από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί αν την κάνει δεκτή και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να την ψηφίσουν «ώστε να ανακουφιστεί η οικονομία, να ξαναπάρει αέρα και οξυγόνο το σύνολο των επιχειρήσεων» Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, εν τω μεταξύ σε δήλωση της υποστηρίζει ότι:

Με τη μείωση του αφορολόγητου που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι χάνουν σχεδόν ένα μηνιάτικο. Και αυτό, την ώρα που ο κ. Τσίπρας βαφτίζει το προεκλογικό του επίδομα 13η σύνταξη.”

Η κ.Ζαχαράκη επισήμανε ότι με την τροπολογία της ΝΔ για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου συμφωνούν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και δήλωσε: “Αν δεν την ψηφίσει ο κ. Τσίπρας θα επιβεβαιώσει ότι για μια ακόμη φορά εξαπατά τους Έλληνες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα