Νίκος Παππάς: Δεκτές οι αιτήσεις αποχής μελών του Δικαστικού Συμβουλίου

Νίκος Παππάς: Δεκτές οι αιτήσεις αποχής μελών του Δικαστικού Συμβουλίου
Νίκος Παππάς Eurokinissi

Δεκτή έγινε η δήλωση αποχής που κατέθεσαν μέλη του δικαστικού συμβουλίου που κληρώθηκαν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ενώ είχαν κληρωθεί ως μέλη και στην υπόθεση novartis

Εμπλοκή φαίνεται πως υπάρχει στην υπόθεση του Νίκου Παππά. Ως γνωστόν, όπως αναφέρει το dikastikoreportaz.gr,  μέλη του δικαστικού συμβουλίου που κληρώθηκαν να κρίνουν εάν ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, θα παραπεμφθεί ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του (παράβαση καθήκοντος) στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είχαν κληρωθεί και ως μέλη στην υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr τα “εμπλεκόμενα” μέλη του Συμβουλίου προχώρησαν σε δήλωση αποχής, με το αίτημά τους να γίνεται δεκτό.

Όπερ σημαίνει ότι το μπαλάκι πέφτει και πάλι στην Βουλή η οποία θα πρέπει να κληρώσει τους αντικαταστάτες. Ομολογουμένως δημιουργείται ζήτημα προσωρινής εμπλοκής μιας και οι διαδικασίες αναμένεται να καθυστερήσουν.

Όπως υπενθυμίζει το dikastikoreportaz.gr, η Ολομέλεια της Βουλής με 178 ψήφους, άσκησε δίωξη σε βάρος του Νίκου Παππά για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή», μετά τις σε βάρος του καταγγελίες από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ειδικότερα, επί συνόλου 277 παρόντων βουλευτών, 178 ψήφισαν «ναι», 86 ψήφισαν «όχι», 12 βουλευτές (ΚΚΕ) δήλωσαν «παρών», ενώ βρέθηκε ένα «άκυρο» ψηφοδέλτιο. Στην συνέχεια από την Βουλή κληρώθηκαν από τα μέλη του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών που θα κρίνουν εάν ο Νίκος Παππάς πρέπει να παραπεμφθεί ή όχι.

Συγκεκριμένα, τακτικά μέλη κληρώθηκαν η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου, με αναπληρωτή της τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα.

Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου. Το θέμα το οποίο ανέκυψε είναι ότι η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου που κληρώθηκε αναπληρωματικό μέλος από την πλευρά του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Νίκου Παππά, έχει ήδη κληρωθεί τακτικό μέλος στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει κληρωθεί αναπληρωματικός εισαγγελέας, τόσο στην υπόθεση της Novartis, όσο και στην υπόθεση του Νίκου Παππά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα