Νόμο και τάξη στα πανεπιστήμια ζητά ο Μητσοτάκης

Νόμο και τάξη στα πανεπιστήμια ζητά ο Μητσοτάκης
Συνεδρίαση Τομεαρχών της Ν.Δ. υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, 9/1/2018. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) eurokinissi

Δέσμευση Μητσοτάκη για αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο μετά από «αυτοψία» του προέδρου της ΝΔ στο Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη δέσμευσή του για αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο μετά από «αυτοψία» που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Οικονομικό πανεπιστήμιο επαναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ότι το άσυλο «καταστρατηγείται για να καλύπτει παράνομες και έκνομες συμπεριφορές».

Σε δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη.

Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές.

Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα