Ο Καπελέρης "αδειάζει" τον Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

6-5-2011-ΑΘΗΝΑ- ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην ανάληψη καθηκόντων του νέου ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη / Παπακωνσταντίνου - Καπελέρης.. (EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
6-5-2011-ΑΘΗΝΑ- ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην ανάληψη καθηκόντων του νέου ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ Γ. Διώτη / Παπακωνσταντίνου - Καπελέρης.. (EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης για τις έρευνες για τη λίστα Λαγκάρντ. Υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε γραπτή εντολή για έρευνα

«Ουδεμία γραπτή εντολή για έρευνα» έλαβε σχετικά με τη λίστα καταθετών στη HSBC στην Ελβετία ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με συμπληρωματικό υπόμνημα που παρέδωσε την Τρίτη στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης -που, όπως και ο αντικαταστάτης του στο σώμα Ι. Διώτης, έχει κληθεί ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της υπεξαγωγής εγγράφου σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου- με το συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς διαψεύδει τους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να υποστήριξε ότι η εντολή του προς το ΣΔΟΕ ήταν να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα για τη λίστα. Ο κ. Καπελέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, με το συμπληρωματικό υπόμνημά του φαίνεται να διαψεύδει τον κ. Παπακωνσταντίνου αναφέροντας μάλιστα πως ο τότε υπουργός Οικονομικών δεν του έδωσε εντολή για «ενδελεχή έρευνα» ούτε ακόμη και για τις 10 περιπτώσεις που περιλαμβάνονταν στη λίστα που του παρέδωσε: «Δεν παρέλαβα ποτέ το cd. Σε συνάντησή μου με τον κ. Παπακωσταντίνου, τέλη του 2010 ή αρχές του 2011, μου παρέδωσε έγγραφο με δέκα ονόματα και μου έδωσε προφορική εντολή να διασταυρώσω τα στοιχεία. Από την ανεπίσημη έρευνά μου διαπίστωσα ότι από τα εισοδήματα που δήλωναν, δεν δικαιολογούνταν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Λίγες ημέρες μετά ενημέρωσα τον κ. Παπακωσταντίνου παραδίδοντάς του τα ευρήματα της άτυπης έρευνάς μου και το έγγραφο που μου είχε παραδώσει με τα δέκα ονόματα. Όμως δεν έλαβα καμία εντολή από τον κ. Παπακωσταντίνου για περαιτέρω έλεγχο. Και ουδέποτε έλαβα υπηρεσιακά επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών, για να διενεργήσει η υπηρεσία μου ενδελεχή έλεγχο για αυτές τις δέκα περιπτώσεις».

Ο κ. Καπελέρης φέρεται επίσης να κατέθεσε στον εισαγγελέα και δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian της 28ης Οκτωβρίου στο οποίο ο πρώην υπουργός φέρεται να λέει πώς οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ εσκεμμένα παρέβησαν τα καθήκοντά τους και δεν προχώρησαν σε έρευνα διότι φοβήθηκαν τα ονόματα που περιλαμβάνονταν στην επίμαχη λίστα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network