Οι Τούρκοι συσχετίζουν σε επίσημο έγγραφο τους “8” με τους δύο Έλληνες

Οι Τούρκοι συσχετίζουν σε επίσημο έγγραφο τους “8” με τους δύο Έλληνες
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Dogan News Agency

Η Άγκυρα συνδέει για πρώτη φορά επισήμως το ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, σε επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την έκδοση των οκτώ Τούρκων με αντάλλαγμα μία δίκαιη δίκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη συσχετίζει επισήμως η Τουρκία, με επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Αποστολέας της επιστολής με ημερομηνία 31 Μαϊου, που δημοσιεύουν τα “Νέα”, είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ. Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία “απαντά” στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς το εν λόγω έγγραφο εστάλη αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Βουλγαρία που είχε ξεκινήσει στις 26 Μαίου.

Το έγγραφο στα αγγλικά:

 

Στο έγγραφο γίνεται εκτενής αναφορά στο αποτυχημένο πραξικόπημα χαρακτηρίζοντας τους 8 τούρκους που κατέφυγαν στη χώρα μας, “Γκιουλενιστές”.

“Από όταν έφυγαν στην Ελλάδα και από τότε, παρά τα αιτήματά μας για έκδοση, οι ελληνικές Αρχές αγνόησαν τους διεθνείς νόμους και την καλή πίστη ανάμεσα στα δύο κράτη”, σημειώνεται, ενώ γίνεται αναφορά για “απογοήτευση” από την τουρκική πλευρά. Παράλληλα, σημειώνεται πως η “Τουρκία σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα” και “παρέχει πληροφορίες στην ελληνική πλευρά για την υπευθυνότητα των τουρκικών δικαστηρίων εγγυώμενη δίκαιη δίκη” για την υπόθεση των οκτώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα