Η Άγκυρα επανέρχεται στην έκδοση των οκτώ αξιωματικών

Η Άγκυρα επανέρχεται στην έκδοση των οκτώ αξιωματικών
Οι Τούρκοι αξιωματικοί αποχωρούν από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Ανήμερα της τέταρτης επετείου της απόπειρας πραξικοπήματος, η Τουρκία θυμήθηκε την υπόθεση των 8 αξιωματικών και καλεί την ελληνική κυβέρνηση, μέσω ανάρτησης στο Facebook, να τους εκδώσει στην Τουρκία.

Σε νέα προκλητική κίνηση προχώρησε η Τουρκία προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα σήμερα 15 Ιουλίου, που μετράνε τέσσερα ακριβώς χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, η τουρκική πρεσβεία έκανε ανάρτηση στο Facebook, μέσω της οποίας επαναφέρει το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφθασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο την επομένη του πραξικοπήματος στην Τουρκία και τους οποίους ο Ερντογάν κατηγορεί για πραξικοπηματίες. 

Η ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας στο Facebook:

Περιμένουμε εδώ και τέσσερα χρόνια για την έκδοση των οχτώ πρώην αξιωματικών (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν. 

Ποιοι είναι οι 8 αξιωματικοί

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί είχαν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα το πρωί της 16η Ιουλίου του 2016, καταθέτοντας αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο και έλαβαν έπειτα από μία μακρά δικαστική διαδικασία. 

Οι επιβαίνοντες του Black Hawk, που παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επικαλέστηκαν μηχανική βλάβη για να τους επιτραπεί η προσγείωση στον Έβρο, προκειμένου στη συνέχεια να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα