Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε “ειδική αποστολή”

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε “ειδική αποστολή”
Φωτογραφία αρχείου από συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ eurokinissi

Ομιλητές Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιαράκης, Ξανθός. Δραγασάκης και Αχτσιόγλου θα απουσιάζουν στο Περιφερειακό Συνέδριο Κυκλάδων. Το παρασκήνιο της πρωτοβουλίας των 36 βουλευτών.

Την Τρίτη το απόγευμα συνέρχεται τελικά η Επιτροπή Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΕΚΕΠΕ), κατ΄ουσίαν δηλαδή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου και του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, κατάθεση που θα γίνει εκτός απροόπτου στο τέλος της εβδομάδας, καθώς θα πρέπει να ψηφιστεί έως τις 15 Ιουνίου.

Την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερώσουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γιώργος Χουλιαράκης, Ανδρέας Ξανθός, καθώς οι Γιάννης Δραγασάκης και Εφη Αχτσιόγλου θα απουσιάζουν στο Περιφερειακό Συνέδριο που διοργανώνει το κυβερνών κόμμα στις Κυκλάδες.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο μη υπερψήφισης των μέτρων που τελικά θα φέρει το οικονομικό επιτελείο στη Βουλή, καθώς αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις και μάλιστα τις τελευταίες πριν την έξοδο της χώρας στις αγορές, ενώ η κατάσταση στην Ιταλία δυσκολεύει την καθαρή έξοδο.

Την Κουμουνδούρου ανησυχεί περισσότερο η νευρική κρίση που δείχνει να υπάρχει σε μεγάλο μέρος των βουλευτών του κόμματος, που αφενός είναι οι άμεσοι αποδέκτες της κοινωνικής δυσαρέσκειας ενόψει και των νέων περικοπών των συντάξεων και αφετέρου αγωνιούν για την επανεκλογή τους και συνεπώς νοιώθουν την ανάγκη να διαφοροποιούνται περισσότερο.

Στην κατεύθυνση αυτή εξηγείται και η πρόσφατη επιστολή 36 βουλευτών για συνεδρίαση της ΚΟ ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου και του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας για την κατάθεση της επιστολής φέρονται ο Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης, ενώ,αν και κορμός οι “53”, την επιστολή συνυπογράφουν και μέλη των προεδρικών, όπως ο Κώστας Μπάρκας ή της Πλατφόρμας, όπως η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Γιάννης Δέδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα