Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να αντιληφθεί το μέγεθος της θεομηνίας

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να αντιληφθεί το μέγεθος της θεομηνίας
Στιγμιότυπο από το Μπούρτζι της Εύβοιας Eurokinissi

Εντονη κριτική στην κυβέρνηση για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια ασκούν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Την καλούν να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

“Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να αποσείονται οι ευθύνες της πολιτείας και των υπευθύνων, ή να μετακυλίεται η ολιγωρία και η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού στην «ατομική ευθύνη»” αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωσή τους για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

“Πρέπει να υπάρξει άμεσα ανάληψη ευθύνης, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ, η Κυβέρνηση αποδείχθηκε ανίκανη να αντιληφθεί το μέγεθος της θεομηνίας με το αποτέλεσμα που γνωρίζουμε όλοι” συμπληρώνουν.

Καλούν “την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, όπως και όλους τους φορείς της Πολιτείας, να αντιληφθούν τη σοβαρότητα των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και να πάρουν σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπισής της”.

Τονίζουν πως “θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες διορθωτικές παρεμβάσεις για τις περιοχές όπου η οικιστική τους ανάπτυξη έχει γίνει άναρχα και αυθαίρετα, εδώ και πολλές δεκαετίες, κάτω από τη σιωπηλή ανοχή του κράτους”.

“Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για να μην υπάρξει επόμενο ακραίο καιρικό φαινόμενο που θα πιαστεί σε «διακοπές» ο κρατικός μηχανισμός, καθώς δεν χωρούν, πλέον, δικαιολογίες” επισημαίνουην  στην ανακοίνωσή τους και εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη θλίψη τους σε όσους είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

“Ας σταματήσουμε, επιτέλους, να θρηνούμε αδικοχαμένα θύματα” καταλήγουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην ανακοίνωσή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα