Όλιβερ Στόουν και Ζίζεκ σε Τσίπρα: Ευχόμαστε να είσαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας

Όλιβερ Στόουν και Ζίζεκ σε Τσίπρα: Ευχόμαστε να είσαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με Ζίζεκ και Ολιβερ Στόουν στην Κροατία στα πλαίσια του 6ου Subversive Forum. Διαβάστε τι του είπαν (Pics)

Διήμερη επίσκεψη στην Κροατία πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας.

Την ευχή στον Αλέξη Τσίπρα να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας, διατύπωσαν ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν και ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ σε δηλώσεις τους μετά το γεύμα που είχαν με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στο Ζάγκρεμπ.

Η συνάντηση διεξήχθη στα πλαίσια του 6ου Subversive Forum με τον γενικό τίτλο “Η ουτοπία της δημοκρατίας”.

Ο κ. Στόουν από τη δική του μεριά, τόνισε ότι ο Α. Τσίπρας είναι η ελπίδα της Ελλάδας και προσέθεσε ότι “αυτός ο άνθρωπος θα κάνει την τεράστια διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη και ίσως και σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι στον Αλέξη καλή τύχη. Θα την χρειαστεί. Είναι σκληρό καρύδι. Θα τα καταφέρει”.

Ο κ. Ζίζεκ είπε ότι πιστεύει στον Α. Τσίπρα και προσέθεσε: “Τον υποστηρίζω. Άλλωστε, κάποιοι λένε ότι είμαι ο μυστικός του σύμβουλος. Να ξέρετε ότι ανυπομονώ για αυτόν το ρόλο μου. Σε κάθε περίπτωση, είμαι ευτυχής που είμαι εδώ”.

Ο Όλιβερ Στόουν έχει κινηματογραφήσει τον Φιντέλ Κάστρο το 2002 για ένα ντοκιμαντέρ για την Κούβα, ενώ συνολικά έχει γυρίσει δύο ντοκιμαντέρ για τον Κάστρο, ένα ντοκιμαντέρ για τον Hugo Chavez καθώς και το ντοκιμαντέρ Persona Non Grata που αναφέρεται στο Παλαιστινιακό καθώς και το South of the Border, το 2009.

Στο ίδιο φόρουμ μίλησε και ο Γιάννης Βαρουφάκης.

 

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Α. Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση για την πορεία της Ευρώπης και για το ρόλο της Αριστεράς.

Έχει προγραμματιστεί επίσης να παραχωρήσει συνεντεύξεις στην τοπική κρατική τηλεόραση και στο δίκτυο Al Jazzera, ενώ το ίδιο βράδυ θα έχει νέα συζήτηση με τον κ. Ζίζεκ, καθώς και οι δύο θα είναι ομιλητές στο φόρουμ με θέμα “Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς”.

Πηγή: subversivefestival

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα