Παπαδημούλης: “Η πολιτική ευθύνη για τη διάβρωση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης”

Παπαδημούλης: “Η πολιτική ευθύνη για τη διάβρωση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης”
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης Ευρωκοινοβούλιο

Ομιλία του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου γα την "Διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και την ελευθερία του Τύπου".

Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην συζήτηση με θέμα «Διάβρωση του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα: το σκάνδαλο των υποκλοπών και η Ελευθερία του Τύπου».

Την Κομισιόν εκπροσώπησε η Επίτροπος Μαρέιντ Μακ Γκίνες, αντικαθιστώντας τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέντερς, και την Προεδρία του Συμβουλίου η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σουηδίας, Τζέσικα Ρόσγουολ.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των θεσμών και την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Ευχαριστώ κα Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, τη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, βιώνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια ραγδαία υποβάθμιση της Δημοκρατίας, μεγάλη διάβρωση του κράτους Δικαίου, κραυγαλέα συρρίκνωση του της ελευθερίας του Τύπου και του πλουραλισμού.

Και την πολιτική ευθύνη γι’ αυτή τη μεγάλη οπισθοδρόμηση, την ακούσατε να καταγράφεται και από την Επίτροπο Μακ Γκίνες και την Έκθεση της Κομισιόν, και από τα όσα –πιο διπλωματικά, είπε και το Συμβούλιο, και από όσα είπε η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της αρμόδιας Επιτροπής, η κα Σόφι Ιν’τ Βελτ, που είναι μια κεντροδεξιά Ευρωβουλεύτρια από την Ολλανδία και όχι κανένας άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις Βρυξέλλες εμφανίζεται ως ένας κεντροδεξιός πολιτικός με ευρωπαϊκό λούστρο και στην Αθήνα χρησιμοποιεί αυταρχικές πρακτικές, όχι μόνο μέσω του Predator, αλλά και μέσω της ΕΥΠ που είναι υπό τον έλεγχό του, που θυμίζουν την Ανατολικογερμανική Στάζι.

Θέλω να πιστεύω, για να μην πω ότι είμαι βέβαιος, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, θύμα αυτών των μεθοδεύσεων, θα συμβάλλει προκειμένου να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, που να μην θυμίζει την Πολωνία και την Ουγγαρία, να έχουμε στις επόμενες εκλογές άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό.

Την πατρίδα μου, αγαπητοί συνάδελφοι της ΝΔ, δεν τη δυσφημίζουν αυτοί που υπερασπίζονται την αλήθεια, τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια. Αλλά αυτοί που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου.

Σας ευχαριστώ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα