ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Δημοσιογράφοι στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Το Ευρωκοινοβούλιο "κατέβασε" την έκθεση για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

Εξαφανίστηκε από το site του Ευρωκοινοβουλίου η έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου που κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση. Τι προηγήθηκε.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Τζεντιλόνι σε ερώτηση Παπαδημούλη: Τα "αφύσικα κέρδη" των εταιρειών ενέργειας να στηρίξουν τους ευάλωτους

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας μιλά για τα ‘μη φυσιολογικά κέρδη’ ορισμένων εταιριών ενέργειας και προτείνει στα κράτη μέλη να εξετάσουν την χρήση τους για να στηρίξουν ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Παπαδημούλης: Ερώτηση στην Κομισιόν για τις δημόσιες συμβάσεις στην Ελλάδα

Παπαδημούλης: Ερώτηση στην Κομισιόν για τις δημόσιες συμβάσεις στην Ελλάδα

Για μαζικές παρεκκλίσεις στην Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές διατάξεις περί δημοσίων συμβάσεων κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και παραθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 42% διενεργήθηκαν με μόλις έναν υποψήφιο..

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: "Να βγούμε από το Συνέδριο πιο ενωμένοι απ’ ότι θα μπούμε, πανστρατιά"

Ενόψει του 3ο Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιου ξεκινά σήμερα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε στο διακύβευμά του εν όψει και των επόμενων εκλογών αλλά και στην απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: Η "καταπληκτική ποιότητα ζωής" του Μητσοτάκη αφορά τους λίγους και ισχυρούς

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης γράφει για την "απογείωση" του πληθωρισμού, την αναγκαία μείωση του ΕΦΚ στα ενεργειακά προϊόντα και την εισοδηματική ανισότητα στην Ελλάδα.

Ο Angel Dzhambazki

Βούλγαρος ακροδεξιός έκανε ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

Ναζιστικός χαιρετισμός στο Ευρωκοινοβούλιο με αποθέωση του Όρμπαν – Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τη θέση του Προεδρεύοντα καταδικάζει, στην έναρξη της σημερινής Ολομέλειας.

Κριστίν Λαγκάρντ και Δημήτρης Παπαδημούλης

Διάλογος Παπαδημούλη - Λαγκάρντ για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα - "Να υπάρξει εστίαση στους ευάλωτους"

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ έθεσε ερώτημα σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, με την Λαγκάρντ να την οριοθετεί σε "συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπου το κόστος δημιουργεί πρόβλημα στους πιο ευάλωτους".

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Κομισιόν για τη χρηματοδότηση της "Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής"

Την απόφαση της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει προγράμματα με αντιεπιστημονικές θεωρίες κατά της αυτοδιάθεσης του σώματος των γυναικών στην εκπαίδευση με ευρωπαϊκά κονδύλια γνωστοποιεί στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

"40 χρόνια σε 40 λέξεις" και... ένα γραμματόσημο - Μια open-air έκθεση στο κέντρο της Αθήνας

"40 χρόνια σε 40 λέξεις" και... ένα γραμματόσημο - Μια open-air έκθεση στο κέντρο της Αθήνας

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα παρουσιάζει έκθεση εικαστικών με τη μορφή "γραμματοσήμων" στην περίφραξη του Εθνικού Κήπου, για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ομόφωνα υποψήφιος της Αριστεράς για την θέση του Αντιπροέδρου ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Τον Δημήτρη Παπαδημούλη για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτείνει και πάλι η Ευρωομάδα της Αριστεράς. Το νέο Προεδρείο θα εκλεγεί στις 18 Ιανουαρίου.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Δημήτρης Παπαδημούλης: Η χαμένη τιμή της ΕΚΤ

Ο Δημήτης Παπαδημούλης γράφει για τη συμβολή της ΕΚΤ στις επικείμενες διαβουλεύσεις για τον μετασχηματισμό του ευρωπαϊκού πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης και τη σημασία του για χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος, όπως η Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Δημήτρης Παπαδημούλης: Εγκρίθηκε η έκθεσή του για την ΕΚΤ από την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Εγκρίθηκε η Ετήσια Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την ΕΚΤ που προετοίμασε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ευρωκοινοβούλιο

Αλαλούμ με τις πατέντες των εμβολίων στην Ευρώπη - Γερμανία VS ΗΠΑ

Η άρση των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας θα μπορούσε να βελτιώσει την παγκόσμια πρόσβαση σε προσιτά εμβόλια και άλλα ιατρικά προϊόντα, δηλώνουν οι υποστηρικτές του μέτρου. Οξύνεται το debate για τις πατέντες των σκευασμάτων. Καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στο ΕΚ.

Eλλάδα VS Πορτογαλία: Crash test Σχεδίων Ανάκαμψης - Εκεί μειώνουν τις ανισότητες, εδώ τις αυξάνουν

Eλλάδα VS Πορτογαλία: Crash test Σχεδίων Ανάκαμψης - Εκεί μειώνουν τις ανισότητες, εδώ τις αυξάνουν

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης γράφει στο NEWS 24/7 για το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και το παράδειγμα της Πορτογαλίας. "Εκεί μειώνουν τις ανισότητες, εδώ τις αυξάνουν" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σεμπάστιαν Κουρτς

Αυστρία: Αίρεται η ασυλία του Κουρτς - Αιχμές Παπαδημούλη για Μητσοτάκη

Στην άρση της ασυλίας του Κουρτς, που ερευνάται για υπόθεση διαφθοράς, προχωρά το αυστριακό κοινοβούλιο. Το σχόλιο - καρφί του Δημήτρη Παπαδημούλη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: "Για αυτό η Ελλάδα είναι 24η στους 27 της ΕΕ στην ελευθερία του Τύπου"

Με αφορμή την παραίτηση ενός Γάλλου δημοσιογράφου, του οποίου η σύντροφος δουλεύει στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Παρίσι, ο Δ. Παπαδημούλης κάνει τη σύγκριση με την ελληνική πολιτική και μιντιακή πραγματικότητα.

Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: 12,7 δις επενδύσεις με δάνεια για λίγους και ισχυρούς και χωρίς δημόσιο έλεγχο

Ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, γράφει για την ελλιπή προστασία του δημοσίου συμφέροντος στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που θα ωφεληθούν από τα δάνεια 12,7 δις ευρώ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Αιχμές Παπαδημούλη: "Για να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, πρέπει να σταματήσουν τα αυτογκόλ"

Αιχμηρή ανάρτηση από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λίγες ώρες μετά την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παπαδημούλης υπέρ Τζούλιας Νόβα: "Έχει κάθε δικαίωμα να βγάλει τη φωτογραφία με το σφυροδρέπανο"

Θέση υπέρ της Τζούλιας Νόβα, η οποία φωτογραφήθηκε φορώντας μια μπλούζα με τα αρχικά της Σοβιετικής Ένωσης και ένα σφυροδρέπανο, πήρε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Η ανάρτησή του.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: Το σχέδιο της ΝΔ για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν προωθεί μια βιώσιμη πορεία

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης γράφει στο NEWS 24/7 για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις προβλεπόμενες μακροοικονομικές επιπτώσεις της εφαρμογής του σχεδίου που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση.

O Δημήτρης Παπαδημούλης

Ανακατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ανατροπής

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης γράφει στο NEWS 24/7 για τη γρήγορη ανακατάληψη του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν και για τον αιφνιδιασμό της Ευρώπης απέναντι σε ένα νέο πιθανό, προσφυγικό κύμα.

Φωτό αρχείου: Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: Ανάγκη τροποποίησης του "Ελλάδα 2.0" για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις φωτιές

"Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα έχουν καταστρέψει ώς τώρα πάνω από 950.000 στρέμματα και στο σχέδιο “Ελλάδα 2.0” προβλέπεται έως το 2026, η αναδάσωση μόλις 165.000 στρεμμάτων" τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ρωτά την Κομισιόν αν εξετάζεται η αναπροσαρμογή του σχεδίου.

Σύννεφα δυσπιστίας και στην ΕΕ για τα δάνεια του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

Σύννεφα δυσπιστίας και στην ΕΕ για τα δάνεια του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης γράφει στο NEWS 24/7 για το Ταμείο Ανάκαμψης, τους χειρισμούς από την ελληνική κυβέρνηση και τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: Ζητά διευκρινίσεις από Τζεντιλόνι - Ντομπρόβσκις για το Ταμείο Ανάκαμψης

"Οι πολίτες ανησυχούν για το αν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα στηρίξουν τους πολλούς, την οικονομία, την κοινωνία, ή θα καταλήξουν στις τσέπες λίγων, εγχώριων ολιγαρχών, πλούσιων παραγόντων" τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης.

O Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: Επιστολή προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τις αρχαιότητες στο μετρό Θεσσαλονίκης

"Η μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη Βυζαντινή πόλη της ύστερης αρχαιότητας, οπουδήποτε στον κόσμο, κινδυνεύει με διαμελισμό και μεταφορά, σε μια πράξη χωρίς προηγούμενο" σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.

Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης για Ηλιούπολη: "Ξηλώστε το κύκλωμα και τις διασυνδέσεις"

Το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για την υπόθεση της Ηλιούπολης στο Twitter. "Δώστε αμέσως τα στοιχεία και φωτό του αστυνομικού στην δημοσιότητα", τονίζει.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ

Η Κριστίν Λαγκάρντ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις πτωχεύσεις

Διάλογος του Δημήτρη Παπαδημούλη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου

Διαμαρτυρία για τις αμβλώσεις

Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά των αμβλώσεων μαζί με τους Πολωνούς

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ψήφισε στην Ευρωβουλή κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, όπως αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης.

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Ευρωκοινοβούλιο: Συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Συστάθηκε ήδη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ομάδα Εργασίας για τον έλεγχο εφαρμογής του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (“RRF”), συνολικού ύψους 672,5 δισ. ευρώ. Απαραίτητη αντίστοιχη επιτροπή και στο ελληνικό Κοινοβούλιο δηλώνει ο Δ. Παπαδημούλης.

O Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: Ο κορονοϊός εκτός από κρίση πανδημίας, έφερε στην Ελλάδα και κρίση δημοκρατίας

Ο Αντιπρόεδρος του ΕυρωπαΪκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, γράφει για τα δικαιώματα των πολιτών που διακυβεύονται αλλά και για την υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.