Παπούλιας: ''Θα είναι καλύτερη η αυριανή μέρα για την Ελλάδα''

Παπούλιας: ''Θα είναι καλύτερη η αυριανή μέρα για την Ελλάδα''
EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα ώστε να ξεπεραστεί η κρίση κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία

''Ο Ελληνισμός έχει τη δύναμη να ξεπερνά τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετώπισε. Και χαίρομαι γιατί είμαστε εδώ με την ίδια πίστη ότι θα προσπαθήσουμε. Και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή όλοι μας αυτό κάνουμε'', ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε Έλληνες ομογενείς που ζουν στην Πολωνία και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί, με τους οποίους συναντήθηκε αργά το απόγευμα στη Βαρσοβία, όπου από την Δευτέρα το πρωί πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο κ. Παπούλιας είπε ακόμη ότι γίνεται προσπάθεια να τονωθούν και να δυναμώσουν οι σχέσεις μας με την Πολωνία, μια χώρα σημαντική μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. ''Βέβαια, δεν ζει τα δικά μας προβλήματα, αλλά εμείς τα ζούμε και πιστεύουμε ότι θα τα ξεπεράσουμε. Γιατί όπως λέω πάντοτε:

Η αυριανή ημέρα θα είναι καλύτερη'', τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συζητώντας με τους ομογενείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις λύσεις για να ξεπεραστούν καθώς και τις κατάλληλες παρεμβάσεις για να ενισχυθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τους ομογενείς να μην ξεχνούν "αυτή τη μικρή πατρίδα, αλλά τη πολύ σπουδαία και πολύ σημαντική". Την Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον πολωνό ομόλογό του Μπράνισλάβ Κομορόφσκι και την πολιτική ηγεσία της χώρας και την Τρίτη θα μεταβεί στην Κρακοβία για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στα στρατόπεδα εξόντωσης Άουσβιτς - Μπιρκενάου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network