Παππάς: Ισχυρότερη από ποτέ η σχέση με τις ΗΠΑ

Ο Νίκος Παππάς
Ο Νίκος Παππάς EUROKINISSI

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι η σχέση της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο όλων των εποχών.

«Σήμερα η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ είναι ισχυρότερη παρά ποτέ και ελπίζουμε να δούμε σύντομα σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, απευθύνοντας χαιρετισμό στη χθεσινοβραδινή δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, με αφορμή την 83η ΔΕΘ, όπου οι ΗΠΑ είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.

«Επενδύσεις που με τη σειρά τους θα "επενδύουν" στην ισχυρή ελληνοαμερικανική σχέση και συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. «Πριν από 10 μήνες ξεκινήσαμε ένα ωραίο ταξίδι, μια συνεργασία για να φτάσουμε ως τη φετινή ΔΕΘ. Μια ΔΕΘ που προδιαγράφεται εξαιρετική. Μια ΔΕΘ που στο τέλος θα κριθεί ως μία από τις πλέον επιτυχημένες, αν όχι η πιο επιτυχημένη», σημείωσε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας πως «το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ» αλλά «τώρα ξεκινά και θα το απολαύσουμε».

Αφού επισήμανε ότι η φετινή ΔΕΘ «ικανοποιεί και τα πλέον αυστηρά κριτήρια που μας έθεσαν ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Τσίπρας, αυτά της εξωστρέφειας, της διεθνοποίησης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», σημείωσε: «Η ΔΕΘ φιλοδοξούσε πάντα να είναι μια ανοιχτή πύλη οικονομικής, εμπορικής και επιχειρηματικής συνεργασίας της ευρύτερης περιοχής μας, της περιοχής των Βαλκανίων. Και εκτιμώ ότι φέτος αυτός ο στόχος επετεύχθη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε επίσης το «ιδιαίτερα σημαντικό πολιτικό momentum της βαλκανικής συνεργασίας», επισημαίνοντας πως «η λειτουργική συνύπαρξη, η συνανάπτυξη, η οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία είναι οι πυλώνες για τη δημιουργία ενός περιφερειακού κόμβου δικτύων, υποδομών και ενέργειας της παγκόσμιας οικονομίας, που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη, την κοινωνική ευημερία και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ
SHARE: