Παράδοση με πικρία από την Μπιρμπίλη

Παράδοση με πικρία από την Μπιρμπίλη
ΑΘΗΝΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ // ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Παρά τη φιλία που συνδέει τον Γ. Παπακωνσταντίνου με την Τ. Μπιρμπίλη, η τελευταία ήταν αρκετά αιχμηρή στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Διαβάστε τι δήλωσε (Vids)

Αιχμές άφησε η απερχόμενη υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

Η κα Μπιρμπίλη αφού έκανε απολογισμό του έργου της και μίλησε για αλλαγή σε νοοτροπίες, τόνισε ότι δεν θα πρέπει ο νέος υπουργός σε καμία περίπτωση να έχει μόνο λογιστική προσέγγιση απέναντι στο θέμα του Περιβάλλοντος.

Χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ως καλό της φίλο, ενώ έκανε μια σύντομη μνεία σε τέσσερα ζητήματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος που βρίσκονται σε εξέλιξη, δηλαδή τους 7 νέους δασικούς χάρτες αλλά και το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα των αυθαιρέτων, το οποίο αποτέλεσε το “μήλο της έριδος” ανάμεσα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο Υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας πως το ΥΠΕΚΑ αντιλαμβανόταν την ανάγκη να βρεθούν πόροι αλλά υποστήριζε τη βαθιά αντίληψη πως το κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύει την αυθαιρεσία.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε και αυτός τη φιλία που τον συνδέει με την Τίνα Μπιρμπίλη, ενώ τη χαρακτήρισε εξαιρετική υπουργό.

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στο έργο της Τ. Μπιρμπίλη στο υπουργείο, ενώ αναγνώρισε ότι πολλές φορές οι οικονομικές προτεραιότητες τοποθετήθηκαν πάνω από τα ζητήματα περιβάλλοντος.

Υποσχέθηκε πως δεν θα υποσταλεί η σημαία της πράσινης ανάπτυξης, ενώ εξήγησε πως στο Υπουργείο Οικονομικών έδιναν προτεραιότητα σε άλλα θέματα πιο σημαντικά και σε αγωνίες πιο μεγάλες.

“Όποιος έρχεται από το υπουργείο Οικονομικών έρχεται με τη ρετσινιά ότι βλέπει τα πράγματα από την οπτική των δαπανών” είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε:

“Δεν έρχομαι εδώ για να ανατρέψω πράγματα, αλλά για να συνεχίσω το έργο που έχει γίνει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα