ΠΑΣΟΚ: Αποκλείει ένταξη μη σχετικών διατάξεων στον εφαρμοστικό νόμο

Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ.6 του Κ.τ.Β., για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, Παρασκευή 3 Αυγ. 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ.6 του Κ.τ.Β., για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, Παρασκευή 3 Αυγ. 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης την Κυριακή

Τετραμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης με αντικείμενο της συζήτησης θέματα του εφαρμοστικού νόμου.

Τις αντιπροσωπείες αποτελούσαν από τη μία πλευρά οι Φ. Σαχινίδης Γ. Κουτρουμάνης, Χ. Πρωτόπαππας και Π. Κουκουλόπουλος και από την άλλη οι Γ. Στουρνάρας, Γ. Βρούτσης, ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργος και ο πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση διευκρινίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει αποδεκτή οποιαδήποτε προσπάθεια ένταξης μη σχετικής διάταξης στον εφαρμοστικό νόμο, όπως για παράδειγμα ζητήματα του Υπουργείου παιδείας που βρίσκονται εκτός μνημονίου.

Οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν επίσης ζητήματα σχετικά με διορθώσεις και βελτιώσεις που είναι αναγκαίες στο εφαρμοστικό νόμο σε ό,τι αφορά φορολογικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά θέματα των εργαζομένων και των ευαίσθητων ομάδων (ΑμΕΑ).

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ότι σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, θα ισχύσει η επεκτασιμότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης σε θεσμικά θέματα (άδειες, ωράρια, κτλ.)

Τέλος, έγινε αναλυτική συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με έμφαση από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ σε θέματα διασφάλισης των χρημάτων των φορολογουμένων και διασφάλισης του ελέγχου του δημοσίου στις τράπεζες στις οποίες θα δοθούν χρήματα.

SHARE:

24Media Network