Παυλόπουλος: Χρέος όλων η υπεράσπιση των συνανθρώπων μας

Επίδοση Βραβείων Ήθους και Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ" της Ένωσηε Ευρωπαίων Δημοσιογράφων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Επίδοση Βραβείων Ήθους και Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ" της Ένωσηε Ευρωπαίων Δημοσιογράφων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Μήνυμα προς την Ευρώπη έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. σημειώνοντας πως η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να στραφεί στην υπεράσπιση του πάσχοντος ανθρώπου

Την υπεράσπιση του ανθρώπου, της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, υπέμνησε με το αναστάσιμο μήνυμα του στην ανθρωπότητα και την Ευρωπαϊκή οικογένεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τους βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, καθώς και το δήμαρχο της Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και πλήθος κόσμου, παρακολούθησε την τελετή της ανάσταση, στον μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Αμέσως μετά την τελετή της ανάστασης και αποχωρώντας από τον καθεδρικό ναό της Υπαπαντής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δήλωσή του ανέφερε πως, «η σταύρωση και η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι για την Χριστιανοσύνη η θεία σπονδή, για την σωτηρία του ανθρώπου και της τελικής του καταξίωσης, ώστε να καταστεί εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του». Προσθέτοντας, «εύχομαι το ανέσπερο φως της ανάστασης του Κυρίου να δείξει σ' όλη την ανθρωπότητα, και ιδίως στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, το δρόμο του μεγάλου χρέους όλων μας. Που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση του Ανθρώπου και ιδίως του πολλαπλώς πάσχοντος στην εποχή μας συνανθρώπου μας, όπως επίσης την υπεράσπιση της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του. Χριστός Ανέστη»

SHARE:

24Media Network