Πελέ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον μύθο

Πελέ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον μύθο
Ο Πελέ τον Αύγουστο του 1977 στο γήπεδο του Κόσμου της Νέας Υόρκης 2022 Ray Stubblebine/AP

Θλίψη σε όλο τον κόσμο, ποδοσφαιρόφιλο και μη, προκάλεσε ο θάνατος του Πελέ. Πλήθος πολιτικών ηγετών εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, αποτίοντας φόρο τιμής στον "βασιλιά του ποδοσφαίρου".

Θλίψη σε όλο τον κόσμο, αθλητικό και μη, προκάλεσε ο θάνατος του Πελέ σε ηλικία 82 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Πέρα από όλους τους επαγγελματίες του ποδοσφαίρου παγκοσμίως και τους φίλους του αθλήματος, τα συλλυπητήριά τους εξέφρασε και ο πολιτικός κόσμος.

Ήταν και θα είναι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Αντίο Πελέ” ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το δικό του “αντίο” είπε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος με ανάρτησή του στα social media αποχαιρέτησε τον “πρώτο των πρώτων”.

Για εμάς που βρεθήκαμε παιδιά σε ένα γηπεδάκι με μια μπάλα στα πόδια, ο Πελέ ήταν ο πρώτος ήρωας που θέλαμε να γίνουμε την ώρα που σουτάραμε. Ύστερα θέλαμε να γίνουμε Μαραντόνα, σήμερα τα παιδιά μας θέλουν να γίνουν Μέσι. Ο Πελέ ήταν ο πρώτος των πρώτων – η αφετηρία όλων“, έγραψε.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα έγραψε στα social media: “Ο Πελέ ήταν ένα από τα κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος. Διασκέδασε δισεκατομμύρια, μύησε γενιές στις χαρές του ποδοσφαίρου και έδειξε στον κόσμο ότι δεν υπάρχει όνειρο πολύ μεγάλο. Η Ευρώπη ενώνεται με τη Βραζιλία και τον κόσμο στο πένθος για έναν γίγαντα του όμορφου παιχνιδιού. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη“.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε: “Το παιχνίδι. Ο βασιλιάς. Η αιωνιότητα“.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι σχολίασε: “Χάρη στο ταλέντο του και την κλάση του, κατάφερε να αφήσει το στίγμα του ακόμα και στις γενιές που δεν είχαν την τύχη να τον δουν να παίζει. Σήμερα όλος ο κόσμος θρηνεί τον θρύλο με το όνομα Πελέ“.

Η UNESCO ανέφερε: “Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο του Πελέ. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στον βραζιλιάνικο λαό και την ποδοσφαιρική οικογένεια. Ο Πελέ ήταν πρωταθλητής της UNESCO για τον αθλητισμό από το 1994 και και εργάστηκε ακατάπαυστα για την προώθηση του αθλητισμού ως εργαλείο για την ειρήνη. Θα μας λείψει πολύ“.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα