Πελέκη και Βουλγαράκης στην “λίστα Λαγκάρντ”

Πελέκη και Βουλγαράκης στην “λίστα Λαγκάρντ”

Στην "λίστα Λαγκάρντ" βρίσκονται ο Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγός του, σύμφωνα με επιστολή του οικονομικού Εισαγγελέα, Γιώργου Πεπόνη

Από τα πλέον αρμόδια χείλη επιβεβαιώνεται η ύπαρξη των ονομάτων του Γιώργου Βουλγαράκη και της Κατερίνας Πελέκη, στην “λίστα Λαγκάρντ”.

Ο οικονομικός Εισαγγελέας, Γιώργος Πεπόνης με επιστολή του προς την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, αναφέρει τα συγκεκριμένα πρόσωπα, πως είναι εντός της λίστας.

Σε ανακοίνωση της επιτροπής της Βουλής, σημειώνεται ότι ο κ. Πεπόνης στην επιστολή του επισυνάπτει και τα στοιχεία του λογαριασμού που διατηρούσε το ζευγάρι στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Η επιτροπή με ομόφωνη απόφασή της έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να διενεργήσουν τον προβλεπόμενο από τον νόμο αναδρομικό έλεγχο και να υποβάλλουν το συντομότερο δυνατόν το σχετικό πόρισμα.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα ο εποπτεύων το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής είχε δώσει εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να διαβιβάσουν στη Βουλή τα ονόματα όλων των πολιτικών που βρίσκονται τόσο στην “λίστα Λαγκάρντ” όσο και στην άλλη λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας και περιελάμβανε τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων που ερευνά το ΣΔΟΕ.

Ύστερα ήρθε (το ίδιο βράδυ) η λίστα από τον Κώστα Βαξεβάνη, δηλαδή ο κατάλογος με τους 2.059 καταθέτες της τράπεζας HSBC, που είχε ο δημοσιογράφος στα χέρια του. Στην λίστα αυτή υπήρχαν δύο εγγραφές οι οποίες κινούν την περιέργεια.

Η υπ’ αριθμ. 1332, όπου διαβάζουμε το όνομα “Peleki Ekaterini” και η εγγραφή 989 όπου διαβάζουμε το όνομα “Voulgaraki Aikaterini”.

Η αντίδραση από την πλευρά Βουλγαράκη ήρθε από τον ίδιο μέσω twitter . “Zούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα”, σημείωνε και δήλωνε κατηγορηματικά πως “ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα