Περιφέρεια Αττικής: Οδηγίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Περιφέρεια Αττικής: Οδηγίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας
Η Ρένα Δούρου Eurokinissi

Στο Κέντρο Αποχιονισμού της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι βρέθηκε το μεσημέρι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, όπου πραγματοποίησε σύντομη σύσκεψη με τους επιτελείς.

Χρηστικές πληροφορίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κακοκαιρίας παρέχονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρεια Αττικής, καθώς επίσης και για τους θερμαινόμενος χώρους, στους οποίους να προστατευθούν αυτές τις ψυχρές ημέρες άστεγοι και ευάλωτοι κοινωνικά συνάνθρωποί μας.

Πρόκειται για πληροφορίες με γενικές αρχές και ειδικότερες συμβουλές αυτοπροστασίας από χιονοπτώσεις και παγετό αναφορικά με την οδήγηση, την πεζοπορία, καθώς και ενέργειες για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από τα καιρικά φαινόμενα.

Σε ορισμένες από αυτές αναφέρθηκε, ενδεικτικά, και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου από το Κέντρο Αποχιονισμού της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, όπου βρέθηκε το μεσημέρι και πραγματοποίησε σύντομη σύσκεψη με τους επιτελείς με αντικείμενο την εξελικτική πορεία αντιμετώπισης της κακοκαιρίας.

Η κ. Δούρου συνεχάρη τους εργαζόμενους της Περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι, σε συνεργασία, “έδωσαν μάχη για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να μην κλείσουν οι δρόμοι, ούτε καν το κρίσιμο διάστημα μεταξύ μία και τρεις τη νύχτα, όπου η επέλαση του χιονιά οδήγησε τα αποχιονιστικά και τις αλατιέρες ακόμα και στο Σύνταγμα”. Όπως σημείωσε, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς για την αντιμετώπιση των διαδοχικών καιρικών φαινομένων αρχάς γενομένης του “Ραφαήλ”.

Τέλος, η περιφερειάρχης Αττικής κάλεσε τους δημάρχους να ενημερώσουν έγκαιρα ως προς την απόφαση τους για την αυριανή λειτουργία των σχολείων, προκείμενου να προετοιμαστούν μαθητές και εργαζόμενοι γονείς.

Αναφορικά με το φαινόμενο της επιδρομής του χιονιά στο μητροπολιτικό κέντρο, “ο Κεντρικός Τομέας της Περιφέρειας ανταπεξήλθε με απόλυτη επιτυχία στα προβλήματα που προκάλεσε ο παγετός, η χιονόπτωση και οι χαμηλές θερμοκρασίες” τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Ερμίνα Κυπριανίδου. Η κ. Κυπριανίδου πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο αντιμετωπίστηκαν ικανοποιητικά τα προβλήματα που ενέσκηψαν από τη χιονόπτωση στο οδικό δίκτυο, τόσο στις παρειές του Υμηττού κατά μήκος της Κατεχάκη όσο και στα Τουρκοβούνια στην περιοχή του Γαλατσίου, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία της πρωτεύουσας. Όπως επισήμανε, με πολύ αλάτι και αποχιονιστικά οχήματα, αλλά και με “τον άριστο συντονισμό των εργαζομένων της Περιφέρειας, των δήμων του Κεντρικού Τομέα, της Τροχαίας και όλων των εμπλεκομένων, κρατήθηκε ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Επίσης, διατηρήθηκε ασφαλής η προσέγγιση των σταθμών του μετρό, με αποτέλεσα να παρουσιάζει θετικό πρόσημο η γενική εικόνα αντιμετώπισης αυτού του οξυμένου και ασυνήθιστου καιρικού φαινομένου στην καρδιά της πρωτεύουσας”.

Σε ό,τι αφορά τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών, μετά από συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους αλλά και με αυτοψία του αντιπεριφερειάρχη, Σπύρου Τζόκα, δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, ενώ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Διαπιστώθηκε επάρκεια αλατιού για τους δρόμους και ικανοποιητική λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων για την προστασία των αστέγων και των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας.

Επιπρόσθετα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν εντός της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο κάθε δήμου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Επίσης, σημειώνεται ότι επειδή η αύξηση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, η αναγκαία πληροφόρηση για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κακοκαιρίας αναρτάται κατά προτεραιότητα στη σελίδα της Περιφέρειας Αττικής στο Facebook

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα