Πιτσιόρλας: Για τη ΔΕΗ πρέπει να εφαρμόσουμε το παράδειγμα της Cosco

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΕΡΕΙΩΝ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΕΡΕΙΩΝ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

«Στη χώρα και σε όλα τα κόμματα υπάρχει μια πολύ ισχυρή παράδοση κρατισμού, την οποία πρέπει να υπερβούμε» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

Στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τη πορεία της ΔΕΗ παρενέβη ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Όπως είπε το κύριο θέμα είναι εάν η επιχείρηση θα παραμείνει ισχυρή, αν θα λυθούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει και εάν η χώρα θα μπορέσει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της γεωγραφικής της θέσης στον τομέα της ενέργειας και να μεταβληθεί σε κέντρο, όπως έγινε με το λιμάνι του Πειραιά και την παρουσία της COSCO.

«Υπάρχουν δρόμοι που δοκιμάστηκαν και δεν πέτυχαν και δρόμοι που πρέπει να δοκιμαστούν», είπε χαρακτηριστικά, και τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ προχωρά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

ADVERTISING

Ακόμη, για την επένδυση το Ελληνικό ανέφερε ότι εντός του 2017 θα έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες αδειοδότησης των έργων.

Τόνισε επίσης, πως σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων με την παραχώρησή τους στη Fraport με 1,2 δισ., και πως για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν υποβάλει προσφορές τρεις διεθνείς κολοσσοί ενώ για την Εθνική Ασφαλιστική αναμένονται προσφορές σε δυσθεώρητα ύψη.

Αναγνώρισε ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης βλάπτει το επενδυτικό κλίμα αλλά τόνισε πως «δεν μπορούμε να δεχθούμε οτιδήποτε παράλογο ζητούν αυτή την περίοδο και δεν αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης αυτή η καθυστέρηση». Πρόσθεσε πως «το ΔΝΤ έχει μια συνταγή διά πάσαν νόσο , αλλά η Ελλάδα είναι διαφορετική περίπτωση».

Τέλος, εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στο επόμενο δίμηνο αναφέροντας πως στις 7 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία και στη συνέχεια θα υλοποιηθούν τα υπόλοιπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκουρλέτης: Επιχειρείται κανιβαλισμός της ΔΕΗ

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Μοντέλο Φρανκενστάιν αυτό που συμφωνήθηκε το 2015

Τσιρώνης: Στον δρόμο για την Ιθάκη θα κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις

Ζύμωση στους βουλευτές για να δεχθούν πώληση μονάδων της ΔΕΗ

24Media Network