Ποιους βουλευτές 'βολιδοσκοπεί' το Μέγαρο Μαξίμου

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στην Βουλή.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τις “υπόγειες” συνεννοήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν ¨ευήκοα ώτα¨ σε άλλες πτέρυγες της Βουλής που θα στήριζαν το κυβερνητικό νομοθετικό έργο

Μπορεί το βάρος της κυβέρνησης να έχει πέσει στην κυβερνητική συνοχή των "153", όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχουν στελέχη που ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με βουλευτές προκειμένου να ¨βολιδοσκοπήσουν¨ αν υπάρχουν περιθώρια στήριξης κάποιων συγκεκριμένων νομοσχεδίων.

Όπως όλα δείχνουν οι προσπάθειες για συναίνεση εντείνονται, με καλά ενημερωμένες πηγές να κάνουν λόγο για ¨κουβέντες¨ που γίνονται με συγκεκριμένα πρόσωπα από "ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" και την "ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ".

Από τις πρώτες επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί, αν και όπως δηλώνουν χρειάζεται ακόμα χρόνος, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, πως στο μέλλον θα μπορούσε να υπάρξει στήριξη νομοσχεδίων από συγκεκριμένα πρόσωπα. Όπως διευκρίνιζαν έχουν παρουσιαστεί κάποιες ¨ρωγμές και διαφοροποιήσεις¨ που ίσως οδηγούσαν στη στήριξη ακόμα και ¨δύσκολων¨ νομοθετημάτων της κυβέρνησης.

Ολοκληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας τις επαφές με τους βουλευτές

Όλα αυτά την ώρα που στις συναντήσεις που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους βουλευτές από την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά φέρεται να τους επεσήμανε πως τα δύσκολα νομοσχέδια που έρχονται, ανάμεσα σε αυτά και το ασφαλιστικό, είναι και το τελευταίο εμπόδιο που έχει να περάσει η κυβέρνηση.

Βουλευτής από την Ήπειρο εξηγούσε στο NEWS 247, ότι αυτό που τονίστηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι πως τα νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή από τους υπουργούς θα πρέπει να αποτελούν προϊόν διαλόγου και να μην έρχονται "απλώς έτοιμα προς ψήφιση".

Τι θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο

Αύριο στις 10 το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Αυτά περιλαμβάνουν:

- Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και του παραλλήλου προγράμματος.

- Έρχονται άμεσα προς ψήφιση 4 νομοσχέδια: Ο αναπτυξιακός νόμος, νομοσχέδιο για τον εκσυχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, λαθρεμπόριο καπνικών και ένα νομοσχέδιο με θέματα παιδείας.

Αυτό που αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι πως η κυβέρνηση προχωρά στην μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με βάση τα συμφωνηθέντα, αλλά χωρίς μείωση κύριων συντάξεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network