“Πόλεμος” υπουργείου Εσωτερικών – ΚΕΔΕ

“Πόλεμος” υπουργείου Εσωτερικών – ΚΕΔΕ
Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης, Γ. Πατούλη με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017. Στο επίκεντρο της συνάντησης, οι προωθούμενες θεσμικές αλλαγές στον "Καλλικράτη". (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στο "κόκκινο" η κόντρα Σκουρλέτη – Πατούλη, με φόντο την απλή αναλογική και τις αλλαγές στον Καλλικράτη

Με προσωπικά υπονοούμενα κατά της οικογένειας του Π.Σκουρλέτη απαντά η ΚΕΔΕ, σε πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΕΣ σε ότι αφορά τις θέσεις του για την απλή αναλογική και τις αλλαγές στο Καλλικράτη.

Η ΚΕΔΕ μεταξύ άλλων σημειώνει ότι “οι μάσκες έπεσαν κι αποκαλύπτονται, μέρα με τη μέρα, τα πραγματικά σχέδια της Κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση”, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: “Ο κ. Σκουρλέτης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς. Στην «οικογένεια» της Αυτοδιοίκησης δεν κυκλοφορούν ούτε «μπαχαλάκηδες», ούτε «κουκουλοφόροι»”.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το υπουργείο το οποίο απάντησε:  “Ας μη θεωρεί ο κ. Πατούλης ότι οι προσωπικές του απόψεις και ορισμένων ακόμα συνοδοιπόρων του από τη ΝΔ εκφράζουν το σύνολο των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης.

Ας σεβαστεί επιτέλους τη θέση του.

Όσον αφορά τα περί απαξιωτικών χαρακτηρισμών, του τα επιστρέφουμε ως δικές του, αυθαίρετες, ερμηνείες.

Ο καθένας απαξιώνει τον ρόλο του ανάλογα με αυτά που υποστηρίζει. Και ο κ. Πατούλης με τις δηλώσεις έχει απαξιώσει πολλαπλώς τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ.

Τέλος, παρά τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του, φαίνεται να μην εκτιμά την- εύστοχη κατά περίπτωση- λαϊκή ρήση, «η σιωπή είναι χρυσός”.

Σημειώνεται πως προηγήθηκε ανακοίνωση του ΥΠΕΣ το οποίο κατηγόρησε τον κ. Πατούλη για παιλαιοκομματικές τακτικές και δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ κατά του υπ. Εσωτερικών για τις αλλαγές στον Καλλικράτη και τον εκλογικό νόμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα