Πολιτική κάλυψη Μητσοτάκη σε Ιερώνυμο για το Σκοπιανό

Πολιτική κάλυψη Μητσοτάκη σε Ιερώνυμο για το Σκοπιανό
Dimitris Papamitsos

Η κυβέρνηση να ενημερώσει υπεύθυνα και να σταματήσει τη μυστική διπλωματία δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα

Θέση αποδοκιμασίας των διαρροών του υπουργείου εξωτερικών που μιλούσαν για συμπόρευση της Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας της Εκκλησίας μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου ια το Σκοπιανό πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας την κυβέρνηση να «σταματήσει να ταυτίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα των Σκοπίων με την άκρα δεξιά». Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διχάζει τους Έλληνες» σημειώνοντας ότι «οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση που τόσο απαραίτητη είναι για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα».

Επιπλέον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ντιμιτρόφ σε άγνωστο μέρος και ώρα, κάλεσε την κυβέρνηση «να ενημερώσει υπεύθυνα την αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη:

 «Στην περιοδεία μου στην Πιερία και την Πέλλα, εδώ από τα βορειότερα σύνορα της χώρας, θέλω να καλέσω την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την Αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει, επιτέλους, να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία.

Ζητώ επίσης από την Κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες. Και να σταματήσει να ταυτίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με την άκρα δεξιά. Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση, που τόσο απαραίτητη είναι για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα