Πόρισμα – φωτιά του ΣΔΟΕ στη Βουλή: Πάνω από 11 εκατ. ευρώ το πρόστιμο για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Πόρισμα – φωτιά του ΣΔΟΕ στη Βουλή: Πάνω από 11 εκατ. ευρώ το πρόστιμο για τους συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Εκ νέου κατάθεση των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου για την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ. Βαρύς ο πέλεκυς για μη δηλωθέντα χρηματικά ποσά. Ποιες οι πληροφορίες που διαρρέουν (vid)

Πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν στο ελληνικό δημόσιο οι δύο οικογένειες των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που περιλαμβάνονταν στους μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με το πόρισμα που παραδίδεται το μεσημέρι της Δευτέρας από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στη Βουλή.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έδωσε εντολή κι αυτήν τη στιγμή φωτοτυπείται, για να δοθεί σε όλα τα μέλη της Προανακριτικής, το πόρισμα το οποίο είναι πολυσέλιδο και φτάνει τις 1.000 σελίδες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ελέγχονται για απόκρυψη φορολογητέας ύλης από το 1997- 2011.

Ειδικότερα: Ο Ανδρέας Ροσσώνης (γαμπρός του κ. Παπακωνστατίνου) ελέγχεται για 1.457.000 ευρώ, ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό 1.666.338 ευρώ, η εξαδέλφη του κ. Παπακωνταντίνου, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.499 ευρώ και η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.660 ευρώ.

Πάντως, και οι τέσσερις έστειλαν δήλωση διαμαρτυρίας προς το ΣΔΟΕ, διότι -όπως υποστηρίζουν- δεν τους δόθηκε προθεσμία δύο μηνών, προκειμένου να προσκομίσουν και άλλα στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τα έσοδά τους. Σημειώνεται ότι από το ΣΔΟΕ τούς είχε δοθεί αρχικά προθεσμία 10 ημερών και ζήτησαν να παραταθεί για άλλους δύο μήνες.

Στη δήλωση – διαμαρτυρία, την οποία υπογράφουν και οι τέσσερις, αναφέρουν:

“Επιφυλασσόμεθα όλων των δικαιωμάτων μας. Παρά τον νόμο δεν μας δώσατε επαρκή προθεσμία απάντησης. Αναγκαστήκαμε έτσι, εκ των ενόντων, στην ανάδειξη από μνήμης στοιχείων εκτεινομένων σε βάθος πολλών ετών. Κατά τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού διατηρούμε το δικαίωμα να επανέλθουμε. Συμπερασματικά, αρνούμαστε κάθε πορισματική απόληξή σας, υπό την ειδικότερη δήλωση ότι οι λογαριασμοί μας έχουν τηρηθεί κατά την λογιστική τάξη που εκάστοτε ίσχυε, κατά νόμον, στη διαδρομή των εδώ κρισίμων ετών”.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει ήδη σταλεί στον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος αναμένεται να το διαβιβάσει στην Προανακριτική, εντός των επόμενων ωρών.

Για το βράδυ της Τρίτης έχουν κληθεί να καταθέσουν οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο ίδιος απόψε θα παραλάβει από την Επιτροπή όλο το υλικό της δικογραφίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα