Προφυλακιστέος ο Ηλίας Κασιδιάρης

Προφυλακιστέος ο Ηλίας Κασιδιάρης
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυής Ηλίας Κασιδιάρης έξω από τα διακστήρια όπου απολογήθηκε η Ελένη Ζαρούλια, για τις κατηγορίες που την βαρύνουν για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Στη φυλακή οδηγείται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τη συμπληρωματική απολογία του. Κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης

Προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, φώναζαν “αλήτες, ρουφιάνοι, παραδικαστικοί”.

Ο κ. Κασιδιάρης οδηγείται στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και οι συνάδελφοί του.

Είναι ο ένατος βουλευτής του κόμματος, που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεσή του και σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Αντωνιάδη, εντός πέντε ημερών θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης με σκοπό το δικαστικό συμβούλιο να άρει την κράτησή του.

Ο κ. Αντωνιάδης χαρακτήρισε “δικαστικό έγκλημα” την απόφαση για προφυλάκιση του εντολέα του, ενώ κατήγγειλε πως ο εισαγγελέας της υπόθεσης Ισίδωρος Ντογιάκος “δεν είχε να υποβάλει καμία ερώτηση στον κατηγορούμενο και απλά ζήτησε την προφυλάκισή του”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, προσερχόμενος το πρωί στο εφετείο, είχε πει στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε δήλωση «τώρα γιατί δεν ξέρω αν θα μπορώ μετά» προσθέτοντας πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».

Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα». Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε τον λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».

Ο βουλευτής προσήλθε με συνήγορο τον Ν. Αντωνιάδη, εκ των δικηγόρων του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ μέχρι τώρα την υπεράσπιση του κ. Κασιδιάρη είχε ο δικηγόρος Π. Σαράκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα