Παρέμβαση Σαμαρά για το προκλητικό επίδομα 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής

Παρέμβαση Σαμαρά για το προκλητικό επίδομα 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής
ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (EUROKINISSI // ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Εγκρίθηκε μετεκλογικό επίδομα για τους υπαλλήλους της Βουλής. Τι δήλωσε ο Βύρων Πολύδωρας για την ''έκπτωση''. Πώς αντέδρασε ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης. Άμεση αντίδραση Σαμαρά

Άλλο ένα προκλητικό επίδομα προστίθεται στα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής, που ξεπερνούν τους 1300 εργαζόμενους και κατά συνέπεια το συγκεκριμένο κονδύλι αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή τη φορά ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, όπως έκανε γνωστό στους δημοσιογράφους στη Βουλή, ενέκρινε ένα μετεκλογικό επίδομα για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις συνολικού ύψους 1.000 ευρώ ανά υπάλληλο του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σημειωτέον κατά τη διάρκεια των εκλογών η Βουλή ήταν…κλειστή.

Ο Βύρων Πολύδωρας εξήγησε ότι το μετεκλογικό επίδομα για κάθε υπάλληλο της Βουλής είναι 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, κάτι που σημαίνει ότι για δύο εκλογικές αναμετρήσεις έπρεπε κανονικά να λάβουν 4.000 ευρώ έκαστος.

Άμεση αντίδραση Σαμαρά

Πάντως, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον νέο πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του ζήτησε να βρεθεί τρόπος να μην δοθεί το επίδομα, καθώς σε περίοδο περικοπών κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση.

Παρέμβαση Μεϊμαράκη

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης ενημερώθηκε για το θέμα και αναζητεί τρόπο ώστε να μην δοθεί τελικώς το εκλογικό επίδομα που ενέκρινε ο προκάτοχός του. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι του Προέδρου ”το γεγονός ότι το υπέγραψε ο προηγούμενος πρόεδρος δεν σημαίνει ότι θα το λάβουν κιόλας”.

Μάλιστα η πλευρά του νέου Προέδρου εμφανιζόταν να αγνοεί την επίμαχη απόφαση του κ. Πολύδωρα διαβεβαιώνοντας νωρίτερα ότι ”δεν υφίσταται θέμα εκλογικού επιδόματος προς τους υπαλλήλους της Βουλής”.

Ωστόσο, μετά και την αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη, ο τέως πρόεδρος δήλωνε πως ”αν ο νέος πρόεδρος θεωρεί ότι έκανα λάθος ας ακυρώσει την απόφασή μου, δεν υπάρχει πρόβλημα”.

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

Μέσω του λογαριασμού του στο twitter, σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το μετεκλογικό επίδομα που ενέκρινε η βουλή στους υπαλλήλους της, ύψους 2 εκατ. ευρώ.

”Απαράδεκτο το επίδομα των υπαλλήλων της βουλής… 2000 για να κάθονται”, γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα