Ραγκούσης: Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ονειρεύονται να γίνουν υπουργοί του Μητσοτάκη

Ραγκούσης: Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ονειρεύονται να γίνουν υπουργοί του Μητσοτάκη
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (3η ΜΕΡΑ) ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΦΩΤΟ (EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Διαφώνησε με τη στάση της ΔΗΣΥ να καταψηφίζει κάθε νομοσχέδιο στη βουλή, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του. Τι δήλωσε για ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

“Ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέλουν να γίνουν υπουργοί του Μητσοτάκη” είπε στο ραδιόφωνο 24/7 ο υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Ραγκούσης. Πρόσθεσε ότι ακριβώς για το λόγο αυτό, ανeβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με το παραμικρό, «κάνουν την τρίχα-τριχιά» -όπως είπε- για να δημιουργήσουν το έδαφος και τις συνθήκες συνεργασίας με τη ΝΔ.

Σημείωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τη ΝΔ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο χώρος θα απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ραγκούσης, εξέφρασε τη διαφωνία του για την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ακολουθήσει τη ΝΔ και να καταψηφίζει νομοθετήματα εάν διαφωνούν οι ΑΝΕΛ.

«Δεν είναι στην οπτική μου να συμφωνώ με κάτι και να το καταψηφίζω επειδή διαφωνεί ο Καμμένος. Δεν μπορεί να καθορίζει τη στάση μας ο Καμμένος» σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να κινδυνεύει η χώρα και εμείς να περιμένουμε τι θα κάνει ο Καμμένος. Δεν μπορεί να ακούει ο πολίτης ότι δεν θα λυθεί το πρόβλημά του επειδή διαφωνεί κάποιος» είπε και απένειμε τα εύσημα στους βουλευτές της ΔΗΣΥ που ψήφισαν υπέρ του συμφώνου συμβίωσης.

Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού στο νέο φορέα υπογράμμισε πως “εάν πετύχει το εγχείρημα και λάβουν μέρος στην ψηφοφορία για εκλογή του επικεφαλής 100.000 άτομα, τότε θα υπάρχει και λαϊκό έρισμα” ενώ εξέφρασε την απόλυτή εμπιστοσύνη του στην επιτροπή Αλιβιζάτου λέγοντας πως είναι βέβαιος πως οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα είναι απόλυτα διαφανείς.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

Για τις αντιθέσεις εντός του φορέα, είπε ότι και το ’74 οι καυγάδες ήταν πιο έντονοι ανάμεσα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ένωσης Κέντρου.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που δεν έγινε επί Γιώργου Παπανδρέου, και την πτώση της κυβέρνησής του, είπε ότι την εποχή εκείνη δρούσαν κέντρα διαπλοκής που λειτουργούσαν προς αυτή την κατεύθυνση. Σημείωσε ωστόσο, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπόρεσε και οδήγησε τα πράγματα ομαλά και δεν υπήρχαν κοινωνικές ταραχές.

Αναφορικά με το μνημόνιο, είπε ότι δεν υπήρχαν χρήματα για μισθούς και συντάξεις και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο ως αξιωματική αντιπολίτευση που ήταν τότε.

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι για αυτά ευθύνες έχει η αρχιτεκτονική του ’75 και το μπόνους που έδινε ο εκλογικός νόμος. Γι’ αυτό -όπως είπε- πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για προεδρική δημοκρατία ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα