Ρωσία: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το υπουργείο Οικονομικών

Ρωσία: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το υπουργείο Οικονομικών

Με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη ο υφυπουργός οικονομικών Σεργκέι Στρόρτσακ δήλωσε πως δεν "υπάρχουν πόροι στον προϋπολογισμό της χώρας τους για παροχή χρημάτων"

Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφθασε νωρίτερα σήμερα στην Αγία Πετρούπολη και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισκέπτεται τη Ρωσία για συνομιλίες για κοινά προγράμματα μάλλον, παρά για να ζητήσει μετρητά, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ.

“Δεν υπήρξαν αιτήματα”, δήλωσε ο Στόρτσακ προς το πρακτορείο Ρόιτερς στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. “Δεν υπάρχουν πόροι στον προϋπολογισμό μας για παροχή χρημάτων”, πρόσθεσε.

Ο Στόρτσακ δήλωσε πως η Ρωσία ενδιαφέρεται η Ελλάδα να επιλύσει τα οικονομικά προβλήματά της και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τους εταίρους της, προσθέτοντας πως η Μόσχα δεν θέλει “οποιαδήποτε κλιμάκωση των εντάσεων”.

“Η επίσκεψη (του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα) είναι κατά τη γνώμη μου προασανατολισμένη στο να βρεθούν κοινά προγράμματα και στην ανάπτυξη του εμπορίου μάλλον, παρά στην επίλυση των δημοσιονομικών προβλημάτων τους”, δήλωσε ο Στόρτσακ.

“Όταν τα μέτρα που χρειάζονται για να επιλυθούν τα τρέχοντα προβλήματα (της Ελλάδας) είναι τόσο τεράστιας κλίμακας, καμιά χώρα στον κοσμο δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. Μόνο κοινές προσπάθειες πολλών χωρών ταυτόχρονα μπορούν να βοηθήσουν”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα