Σαμαράς σε Handelsblatt: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς  σε εκδήλωση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής.(EUROKINISSI-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σε εκδήλωση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής.(EUROKINISSI-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Μείωση χρέους και ανάπτυξη "βλέπει" ο Αντώνης Σαμαράς για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Ζητά από τους δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους

"Η Αθήνα δεν θέλει τρίτο πακέτο βοήθειας". Αυτόν τον τίτλο δίνει η γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt" σε συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η εφημερίδα δημοσιεύει μόνο ένα απόσπασμα, στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας.

"Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένει ότι η χώρα του θα αφήσει πίσω της την ύφεση. Και σε ό,τι αφορά την απομείωση του χρέους βλέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόοδο. Αυτό εξακολουθεί να σημαίνει δουλειά για τη χώρα του", αναφέρει στον πρόλογό της η εφημερίδα και συνεχίζει:

"Η Ελλάδα δεν χρειάζεται, σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά την λήξη των πληρωμών βοήθειας της ΕΕ αυτό το έτος, τρίτο πακέτο βοήθειας. Δεν βλέπει για τα επόμενα δύο χρόνια κάποιο χρηματοδοτικό κενό, το οποίο θα καθιστούσε αναγκαία περαιτέρω δάνεια βοήθειας".

"Στηριζόμαστε στην ανάπτυξη της οικονομίας", υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς και, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναμένει ότι η χώρα του θα αφήσει πίσω της την ύφεση.

Και σε ό,τι αφορά την απομείωση του χρέους, επισημαίνει ο συντάκτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός βλέπει πρόοδο. Η Ελλάδα θα μειώσει το ποσοστό χρέους από το σημερινό 175% του ΑΕΠ, κάτω από το 110% ως το 2022, όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, συνεχίζει το δημοσίευμα- "υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους", διευκρινίζει ο πρωθυπουργός.

Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ότι θα συνεχίσει την επιτυχή της δημοσιονομική πολιτική, προσθέτει η εφημερίδα αναφερόμενη στον πρωθυπουργό. Αντιστοίχως, επισημαίνει ο κ. Σαμαράς, πρέπει οι δανειστές να κάνουν πράξη την δέσμευσή τους να συζητήσουν για ελαφρύνσεις του χρέους.

"Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί χαμηλότερα επιτόκια, μακρύτερες περιόδους αποπληρωμής και επιπλέον περιόδους χάριτος", εξηγεί ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα συζήτηση για πιθανή χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας, ο κ. Σαμαράς δηλώνει:

"Ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη πάνε μαζί. Δεν το βλέπω αυτό ως δίλημμα". Ο Έλληνας πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της διατήρησης των βασικών δομών του Συμφώνου Σταθερότητας, καταλήγει το απόσπασμα της συνέντευξης.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network