Σε προεκλογική και ‘δημοκρατική εγρήγορση’ θέτει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης

Σε προεκλογική και ‘δημοκρατική εγρήγορση’ θέτει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις", στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ως δικαίωση της στάσης τους αντιμετωπίζουν στην Πειραιώς την πρώτη τοποθέτηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές κατά του νόμου Παππά. Για την παρουσία του στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ προετοιμάζεται ο πρόεδρος της ΝΔ

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή βρίσκεται στο επίκεντρο των προετοιμασιών της επόμενης δημόσιας εμφάνισης του προέδρου της ΝΔ από την Πειραιώς. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει το συνέδριο αυτό ως μια ευκαιρία να απευθυνθεί η ΝΔ ευρύτερα στη νεολαία, καθώς το συγκεκριμένο ακροατήριο παραμένει μία από τις κοινωνικές ομάδες στις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί χαμηλά ποσοστά επιρροής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα δεν θα προσκληθούν οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ ή άλλα στελέχη της ΝΔ προκειμένου να σηματοδοτηθεί η νέα αρχή της οργάνωσης, δίνοντας και ένα ευρύτερο μήνυμα ότι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη θέλει να πάρει αποστάσεις από παθογένειες του παρελθόντος της.

Η βαρύτητα που δίνει άλλωστε το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη στο ζήτημα αυτό καθορίζεται και από το γενικότερο πολιτικό κλίμα όπου ο πρόεδρος της ΝΔ έχει θέσει σε εκλογική ετοιμότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Ήδη από πλευράς Πειραιώς αντιμετωπίζουν την πρώτη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χαρακτηρίσει νόμιμες τις προσφυγές κατά του νόμου Παππά και ως δικαίωση την επιλογή τους να μην παράσχουν συναίνεση στη συγκρότηση του ΕΣΡ, οξύνοντας παράλληλα τη ρητορική τους για «πολιτική αλλαγή». Μάλιστα χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «κρίση Δημοκρατίας» που έρχεται να προστεθεί στην οικονομική κρίση, καλώντας τους πολίτες σε «δημοκρατική εγρήγορση».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης εξαιτίας των εξελίξεων εντός της χώρας επέλεξε να μην παραβρεθεί στη σύνοδο του ΕΛΚ από τη στιγμή μάλιστα που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αρκετοί σημαντικοί Ευρωπαίοι ηγέτες είτε δεν θα δώσουν ούτε αυτοί το παρών είτε η παρουσία τους εκεί θα ήταν σύντομη και ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα είχε την ευκαιρία κάποιων αξιόλογων διεθνών επαφών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα