Σέρμπος: Η αντιπολίτευση στα Σκόπια ενίσχυσε υπόγεια την αποχή

Σέρμπος: Η αντιπολίτευση στα Σκόπια ενίσχυσε υπόγεια την αποχή
Υποστηρικτές της αποχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση μετά το τέλος του δημοψηφίσματος της Κυριακής AP

Ο επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μίλησε στον News 24/7 στους 88.6 για το δημοψήφισμα στα Σκόπια εκτιμώντας πως στη Βουλή δεν θα υπάρξει απαραίτητη πλειοψηφία προκειμένου να κυρώσει τη συμφωνία εκτός και αν υπάρξει διάσπαση του VMRO.

Για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια μίλησε στον News 24/7 στους 88.6 ο επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σωτήρης Σέρμπος, τονίζοντας πως το κόμμα της αντιπολίτευσης το VMRO, αν και σε επίπεδο επικεφαλής μπορεί να δέχτηκε πιέσεις από τον διεθνή παράγοντα, υπογείως ο κομματικός μηχανισμός του δούλευε ενισχύοντας την αποχή, η οποία αποδόθηκε τόσο στον αλβανικό πληθυσμό που δεν ανταποκρίθηκε τελικώς στο κάλεσμα Ζάεφ, όσο και σε ένα άλλο κομμάτι του πληθυσμού που είχε γαλουχηθεί με τον εθνικισμό του Γρουέφσκι και ήταν δύσκολο να αποδεχτεί τη συμφωνία, παρακολουθώντας μουδιασμένο της εξελίξεις.

Ο κ.Σέρμπος μίλησε ακόμη για συμβουλευτικό δημοψήφισμα που παράγει ωστόσο πολιτική αποτελέσματα. Εκτίμησε ότι σωστά ο Ζάεφ φέρνει τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή αλλά συμπλήρωσε πως δεν θα βρεθούν οι απαιτούμενοι βουλευτές εάν δεν υπάρξει κάποιου είδους διάσπασης του VMRO το οποίο θα δεχτεί περαιτέρω πιέσεις.

“Εάν τα Σκόπια πάνε σε εκλογές, η σύγκρουση θα είναι σφοδρή, τα δύο στρατόπεδα θα διασταυρώσουν τα πυρά τους, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον διεθνή παράγοντα” είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα