Στη Βουλή ο Παπακωνσταντίνου για τη ”Λίστα Λαγκάρντ”

Στη Βουλή ο Παπακωνσταντίνου για τη ”Λίστα Λαγκάρντ”
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την εξέταση Σ/Ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ β ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ.Στην φωτογραφία ο Υπουργός Γι΄'ωργος Παπακωνσταντίνου ,Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ''Λίστας Λαγκάρντ''. Μετά τους Βενιζέλο, Καπελέρη και Διώτη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα προσέλθει ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Την Τετάρτη το πρωί θα πάει τελικά στη Βουλή ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της ” Λίστας Λαγκάρντ”.

Οι εξελίξεις επιταχύνονται καθώς ο πρώην υπουργός αναμενόταν να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να επισπεύσουν την ακρόασή του, έπειτα και από την επιστολή του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Να σημειωθεί πως μηνυτήρια αναφορά κατά των Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, αλλά και σε βάρος των πρώην και νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη, Ιωάννη Διώτη και Στέλιου Στασινόπουλου κατέθεσαν τη Δευτέρα το πρωί τρεις πολίτες της Αθήνας. Αφορμή, η “λίστα Λαγκάρντ”.

Στη μηνυτήρια αναφορά ζητείται από τον εισαγγελέα να διατάξει την άρση του φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου των εμπλεκομένων και να προχωρήσει στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα καθώς πρέπει να θεωρηθούν ύποπτοι για τη διάπραξη νέων αξιόποινων πράξεων.

Κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου “καίει” τον Παπακωνσταντίνου, καθώς δηλώνει πως δεν είναι σίγουρος αν έχει πάρει στα χέρια του την πραγματική λίστα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα