Σύμφωνο Συμβίωσης: Παρανόηση του ΠΑΣΟΚ έκανε το Ποτάμι να αλλάξει ψήφο!

Σύμφωνο Συμβίωσης: Παρανόηση του ΠΑΣΟΚ έκανε το Ποτάμι να αλλάξει ψήφο!

Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε εσφαλμένα στην επιτροπή ότι δεν περνάει το νομοσχέδιο παρασύροντας το Ποτάμι που μετέτρεψε την ψήφο του επί της αρχής σε «ναι». Δεν υπερψήφισε η ΝΔ . «Όχι» από τους ΑΝΕΛ.

Αλαλούμ στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι προκάλεσε η ψηφοφορία επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής καθώς μια παρανόηση από πλευράς του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ έκανε το Ποτάμι να μεταστρέψει τη στάση του και να δηλώσει τελικά «ναι» παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του.

Το όλο ζήτημα δημιουργήθηκε όταν ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ισχυρίστηκε  ότι το νομοσχέδιο δεν έλαβε την απαραίτητη υποστήριξη από τα κόμματα της Βουλής και ότι ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη. Η εκτίμηση του κ. Παπαθεοδώρου ήταν όμως εσφαλμένη αφού τα νομοσχέδιο είχε ήδη υπερψήφισει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ενώ λίγο αργότερα υπερψήφισε και η Ένωση Κεντρώων με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν συνολικά 170 βουλευτές υπέρ του νομοσχεδίου. Η δήλωση του κ. Παπαθεοδώρου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του εισηγητή του Ποταμιού ο οποίος αρχικά είχε δηλώσει επιφύλαξη αλλά υπό τον υποτιθέμενο κίνδυνο να μην περάσει το νομοσχέδιο δήλωσε τελικά «ναι».

Το νομοσχέδιο δεν υπερψήφισε η ΝΔ η οποία δήλωσε ότι επιφυλάσσεται να δηλώσει την ψήφο της την Τετάρτη που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Από την πλευρά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφοροποιήθηκαν πλήρως από την κυβέρνηση λέγοντας «όχι» στο νομοσχέδιο. «Όχι» είπε επίσης στο νομοσχέδιο και το ΚΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα