Συνάντηση Μητσοτάκη- Λε Μερ με το βλέμμα στο Παρίσι και τα πρωτογενή 

Συνάντηση Μητσοτάκη- Λε Μερ με το βλέμμα στο Παρίσι και τα πρωτογενή 

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Μαξίμου τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, ο οποίος νωρίτερα είχε συναντηθεί και με το Σταϊκούρα. Τι συζήτησαν ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη με Μακρόν στα τέλη Αυγούστου

Χαρακτήρα “δοκιμής των νερών” εν όψει της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι στα τέλη Αυγούστου και της συνάντησης με τον Εμμανουέλ Μακρόν με το βλέμμα στα πρωτογενή πλεονάσματα, έλαβε το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ.

Ο κ.Μητσοτάκης υποδέχθηκε το Γάλλο υπουργό Οικονομικών στο Μαξίμου και σύμφωνα με το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και στη διάρκειά της, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του κ.Μητσοτάκη στο Παρίσι, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο που δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Αντίστοιχα στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον κ.Λε Μερ, ο κ. Σταϊκούρας τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, όπως αυτές ξεκίνησαν να ξεδιπλώνονται, με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Οι λέξεις “πρωτογενή πλεονάσματα” δεν μπαίνουν ακόμη επίσημα στο τραπέζι των συζητήσεων και στις επίσημες δηλώσεις και ανακοινώσεις, ωστόσο η παρουσίαση του προγράμματος της κυβέρνησης με έμφαση σε ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι στην προσπάθεια όπως λένε κυβερνητικά στελέχη η χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της, ώστε να μπορέσει να ανοίξει στη συνέχεια τη συζήτηση για τη μείωση των δημοσιονομικών στόχων για το 2021. Με δεδομένο βεβαίως ότι εν τω μεταξύ θα τους σεβαστεί, όπως έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης στα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει κύκλο επισκέψεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και συγκεκριμένα εκτός από το Παρίσι στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και στην Ολλανδία (χώρα που όπως και η Γερμανία πρέπει να περάσει από το εθνικό της κοινοβούλιο οποιαδήποτε αλλαγή σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα) ενώ το Σεπτέμβριο θα βρεθεί και στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Στόχος βέβαια των επαφών με Λε Μερ ειναι και η αύξηση των γαλλικών επενδύσεων, καθώς η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία προκειμένου να επιτύχει το πρόγραμμα της ΝΔ. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα