Πρόσκληση Καμμένου σε όσους δεν ψήφισαν τα μνημόνια

Πρόσκληση Καμμένου σε όσους δεν ψήφισαν τα μνημόνια

Κόντρα στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ. Γιατί έξι βουλευτές του κόμματος δεν παίρνουν μέρος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

Πρόσκληση για επάνοδο στο κόμμα όσων έφυγαν, αλλά και σε όσους δεν ψήφισαν τα Μνημόνια -κάτι που όπως αφήνει με μια πρώτη ανάγνωση εκτός κάδρου τον Βύρωνα Πολύδωρα-, απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος σήμερα μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παραπέμποντας στις δικές του παρεμβάσεις εδώ και χρόνια, ενώ έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν στο κόμμα, καθώς και σε αυτούς που δεν προσήλθαν σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο. Επίθεση κατά αυτών που αμφισβητούν τον κ.Καμμένο εξαπέλυσε και ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος στήριξε τον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας ότι "φράξιες δεν δεχόμαστε μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες", ενώ τους κάλεσε "να σταματήσουν την υπονόμευση του Πάνου Καμμένου".

Να σημειωθεί ότι τελικά έξι είναι οι βουλευτές που δεν προσήλθαν στο Εθνικό Συμβούλιο, αφού ο Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος συνυπέγραψε την επιστολή, έδωσε το παρόν.

"Όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες από εδώ, τους λέω να πάνε στο σπίτι τους. Απεδείχθη στην πρώτη αποστασία, πως όσοι έφυγαν καλώς έφυγαν. Δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο στο κόμμα μας, αλλά όλους τους έλληνες" είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος σε όσους επιχειρούν να τον αμφισβητήσουν.

Ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι "δεν έχουμε στόχο να κάνουμε άλλο μαγαζί, όπως τα σενάρια που ακούστηκαν για την Ελιά" απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα.

Ο κ.Καμμένος είπε επίσης πως αν χρειαστεί θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου, ενώ είπε με νόημα πως " στελέχη μας που εξαγοράστηκαν και γύρισαν στη ΝΔ, εξαφανίστηκαν πολιτικά".

Αναφερόμενος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο κ.Καμμένος είπε ότι όπου επιτρέπουν οι συνθήκες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατεβάσουν δικά τους ψηφοδέλτια, ενώ "όπου οι τοπικές κοινωνίες τα βρίσκουν μεταξύ τους και χωρίς να παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές μας κυρίως στα εθνικά θέματα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μεγάλο αντιμνημονιακό τόξο. Μην το φοβάστε" είπε.

Εξήγησε πως "εάν στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ μας ακολουθήσει είναι καλοδεχούμενος" ενώ εάν σε άλλη πόλη ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάσει υποψήφιο που συμφωνεί με τις αρχές των Αν.Ελ. τότε θα υπάρξει συνεργασία. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν τίθεται θέμα τέτοιων συνεργασιών με την Κουμουνδούρου στη Θράκη, όπου υπάρχουν έντονες διαφωνίες.

Είπε επίσης τι θα υπάρξουν συνεργασίες στις περιφέρειες όπου θα στηριχτούν αντιμνημονιακοί υποψήφιοι, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηριχτούν υποψήφιοι που δεν θα έχουν ξεκάθαρες αντιμνημονιακές θέσεις.

Δικαστικές εξελίξεις

"Οι έλληνες δικαστές προχωρούν στη διερεύνηση, πράγμα που δεν γινόταν στο παρελθόν. Έχουμε τη δικαίωση ουσιαστικά της πολιτικής και των απόψεων που διαμορφώσαμε στον ελληνικό λαό. Πλέον αρχίζει να φαίνεται η κορυφή του παγόβουνου. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό που λέγαμε οι ΑΝΕΞ, ότι έχουμε τα ελλείμματα των τραπεζών που περνούν σε δημοσιονομικό χρέος και έλλειμμα είναι η μεθόδευση εκείνη που οδηγεί στην παράδοση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των ελλήνων" είπε ο κ.Καμμένος αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΤΤ.

"Τα 260 δισ. που φορτώθηκε ο ελληνικός λαός ως χρέος είχαν σκοπό να καλύψουν τα τραπεζικά ελλείμματα που έγιναν με απάτες με συνεργούς έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικούς, κυρίως τραπεζίτες στην Ελλάδα και στην ΕΕ" πρόσθεσε και κατέληξε:

"Το χρέος είναι απεχθές και επονείδιστο. Δεν το αναγνωρίζουμε οι ΑΝΕΞ και ο ελληνικός λαός".

Κατηγόρησε το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ αποκαλώντας τους "πατερίτσες της συγκυβέρνησης" ενώ είπε επίσης ότι "η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ξεκαθαρίζει ακόμα εάν το χρέος αυτό θα πρέπει μονομερώς να διαγραφεί όπως εμείς στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή και αυτό ισχύει για πάντα".

Κατηγόρησε "επιχειρηματίες και τραπεζίτες μαϊμούδες" που όπως υποστήριξε "διακινούν δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού σε οφσόρ" και τόνισε πως "εμείς δικαιωνόμαστε και δεχόμαστε τεράστια επίθεση, εκβιασμών σε προσωπικό επίπεδο μέσω των ΜΜΕ που τροφοδοτούν οι τράπεζες. Τους απαντάμε: Δεν τους φοβόμαστε. Θα συνεχίσουμε".

Κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να φύγουν "από τους καναπέδες και από το facebook και να κατεβούμε στους δρόμους" και πρόσθεσε απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματος:

"Όποιοι εποφθαλμιούν τις καρέκλες να τις πάρουν σπίτι τους από σήμερα το βράδυ. Απεδείχθη από την πρώτη αποστασία ότι καλά μας έκαναν και έφυγαν. Θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες".

Ο κ.Καμμένος τάχθηκε υπέρ της Ευρώπης των λαών και "όχι των τραπεζιτών" ενώ είπε ότι πρώτος στόχος για το κόμμα του είναι οι ευρωεκλογές.

"Θα δώσουμε πολιτική μάχη. Δεν θα πάμε λέγοντας βοηθήστε ως πολιτικοί ζητιάνοι. Αποδέχεσαι την πολιτική Μέρκελ Σαμαρά, ή τους λες ένα μεγάλο όχι; 25 του μηνός, θα έχουμε τις δημοτικές και περιφερειακές" είπε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network