Αισιόδοξος για συμφωνία με την τρόικα τον Δεκέμβριο ο Σαμαράς

ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Κοινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Τι ειπώθηκε μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Σουλτς

Κοινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι καλά προετοιμασμένη για την προεδρία της ΕΕ, τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς σε κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό.

Χαρακτήρισε την επικείμενη ελληνική προεδρία ευκαιρία να αποδείξει η Ευρώπη ότι δεν υπάρχουν κράτη διαφορετικών κατηγοριών και ότι όλες οι χώρες - μέλη έχουν τα ίδια δικαιώματα.

"Η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ", υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι "η Ευρώπη δεν είναι άπιαστο όνειρο", αλλά ο δρόμος για να βγούμε από την κρίση, "το κοινό μας πεπρωμένο".

Εμφανίστηκε παράλληλα αισιόδοξος ότι η διαπραγμάτευση με την Τρόικα θα κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο.

"Βγαίνουμε από την κρίση και είμαστε έτοιμοι για την προεδρία της ΕΕ. Διαψεύσαμε τους χειρότερους φόβους, αποδείξαμε ότι σε μία τέτοια δυσκολία για όλους η Ευρώπη δουλεύει, το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

Ήταν τεράστια η θυσία του ελληνικού λαού και η προσπάθεια της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα. Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ευρώπης με την περίπτωση της Ελλάδας και των άλλων χωρών που είναι σε κρίση είναι ότι η Ευρώπη μπορεί και ξεπερνά τα προβλήματά της.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μέσα στο ευρώ πιάνει τους στόχους κάποιες φορές είναι μπροστά. Μέσα στο εξάμηνο της προεδρίας θα έχουμε απτά στοιχεία ανάκαμψης και μείωσης της ανεργίας. Κάθε μέρα θα ακούτε για εταιρίες που εμπράκτως θα θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα".

Σημείωσε ακόμη ότι η κρίση στη χώρα μας την έχει κάνει δυνατότερη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κρίση που διέρχεται η Ευρώπη "θα την κάνει δυνατότερη, όπως την ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές της".

SHARE: