ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις προκάλεσαν ζημιά στη χώρα

ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Οι προηγούμενες κυβερνήσεις προκάλεσαν ζημιά στη χώρα
Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis αποτελεί προϋπόθεση για την απεμπλοκή της δημόσιας υγείας από την απαξίωση και την υπονόμευση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, που σημειώνει πως πέραν της Ελλάδας από το σκάνδαλο ζημιώθηκαν και άλλες χώρες

«Η διαλεύκανση της δυσώδους αυτής υπόθεσης αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική απεμπλοκή της δημόσιας υγείας από την απαξίωση και την υπονόμευση, στην οποία υποβλήθηκε από το σύστημα της διαπλοκής που κυβέρνησε τη χώρα για δεκαετίες» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για το σκάνδαλο Novartis.

«Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Novartis συγκλονίζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» αναφέρει στην ανακοίνωση και τονίζει ότι «η εμπλοκή, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών αποκαλύπτει πως το παλιό πολιτικό σύστημα μεταχειρίστηκε τον κρίσιμο για τους πολίτες τομέα της δημόσιας υγείας ως πεδίο για την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων, με αντίτιμο μίζες που ανέρχονται σε αστρονομικά ποσά».

Επιπλέον, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η εμπλοκή προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων στο σκάνδαλο της Novartis δεν προκάλεσε ζημιά μόνο στη χώρα μας, αλλά σε πολλές ακόμα χώρες, καθώς οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αφορούν κι άλλες χώρες, αφού η Ελλάδα θεωρείται χώρα αναφοράς. Σημειώνεται δε πως η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και αφορά πολλές ακόμα χώρες, συνεπώς οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την πλευρά της κυβέρνησης, είναι αν μη τι άλλο αστείες αλλά και προσβλητικές για το θεσμό της Δικαιοσύνης».

Καταλήγοντας ζητά «να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση. Καλούμε τους φορείς της Δικαιοσύνης να ασκήσουν το καθήκον τους, αγνοώντας τυχόν πιέσεις. Η διαλεύκανση της δυσώδους αυτής υπόθεσης αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική απεμπλοκή της δημόσιας υγείας από την απαξίωση και την υπονόμευση στην οποία υποβλήθηκε από το σύστημα της διαπλοκής που κυβέρνησε τη χώρα για δεκαετίες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα