ΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου: 'Υιοθετεί την ατζέντα του ΔΝΤ'

ΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου: 'Υιοθετεί την ατζέντα του ΔΝΤ'

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Βενιζέλου, μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη διαπραγμάτευση. Εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει

Προθυμία στον Ευάγγελο Βενιζέλο να υιοθετήσει την ατζέντα του ΔΝΤ καταλογίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «προκλητικές» τις δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Οι προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, δεν μας εκπλήσσουν», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

«Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να επικρίνει την κυβέρνηση για το θέμα των μέτρων για την απομείωση του χρέους, ενώ τόλμησε για ακόμα μία φορά να υπερασπιστεί το εγκληματικό PSI, το οποίο έδωσε τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια της χώρας. Επιπλέον όλοι γνωρίζουν τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν μιλά για "μεταρρυθμιστικό μέτωπο". Η θητεία του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά σημαδεύτηκε από τη μεγάλη προθυμία του στην υιοθέτηση όλων των μεταρρυθμίσεων που αφορούσαν στην κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας και στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, οπότε είμαστε σίγουροι και για τη σημερινή του προθυμία να υιοθετήσει την ατζέντα του ΔΝΤ για τα θέματα αυτά».

Νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ και αν υπάρξει μία τυπική συμφωνία θα είναι απλά για μία δόση και τίποτα παραπάνω. «

Δεν μπορεί να επαναληφθεί το 2015 και δεν μπορεί να υπάρξει εκβιασμός στη βάση μίας ανύπαρκτης διαπραγμάτευσης», σημείωσε αναφερόμενος στις δηλώσεις Σαπέν και Σόιμπλε, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση.

«Υπάρχει συνέχεια του κράτους και δεν τίθεται θέμα ψήφισης από την αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να διαπραγματευθεί το μέλλον της χώρας, δεν μπορεί να αναλάβει δεσμεύσεις, το κύριο βάρος των οποίων δεν αφορά στη θητεία της», τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος ήταν επικριτικός και απέναντι στη ΝΔ, επισημαίνοντας πως η θέση της, ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα αλλά θα τα εφαρμόσει, δεν είναι πλατφόρμα για το μέλλον της χώρας.

Αναφορικά με το χρέος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι πρέπει να απεικονιστεί σωστά, ώστε να προκύψει δημοσιονομικός χώρος για να αναπτυχθεί η χώρα.

Για τη απόφαση του δικαστηρίου στο θέμα του Βατοπεδίου, υποστήριξε ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε πει τις πράξεις παράνομες και υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση μία απόφαση δικαστηρίου δεν μπορεί να είναι μοχλός για πολιτικούς σκοπούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενιζέλος
SHARE:

24Media Network