ΣΥΡΙΖΑ: O Μητσοτάκης με τους ερασιτεχνισμούς του μετατρέπεται σε χορηγό της Ακροδεξιάς

ΣΥΡΙΖΑ: O Μητσοτάκης με τους ερασιτεχνισμούς του μετατρέπεται σε χορηγό της Ακροδεξιάς
Άρειος Πάγος George Vitsaras / SOOC

"O κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να φέρει νέα τροπολογία για να καλύψει το εγκληματικό του λάθος, παρεμβαίνοντας ευθέως στη λειτουργία του Αρείου Πάγου", τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Για “συνταγματικές ακροβασίες” που οδηγούν σε ενίσχυση των ποσοστών της ακροδεξιάς κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αιχμή την προαναγγελία από την κυβέρνηση για πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση, σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη.

“Το μόνο που καταφέρνει με αυτές τις συνταγματικές ακροβασίες είναι να προσδίδει αντισυστημικά χαρακτηριστικά και να φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η ρύθμιση, την οποία εξήγγειλε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναμένεται να προστεθεί στο τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από τη διάλυσή της. Σύμφωνα με αυτή, αναμένεται να υπάρξει προσθήκη ώστε την απόφαση για τη συμμετοχή των κομμάτων στις επικείμενες εκλογές να μπορεί να τη λάβει το σύνολο των δικαστών που υπηρετούν στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου, και όχι μόνον πέντε από αυτούς, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Κομβικό σημείο των διαφωνιών των κομμάτων της αριστεράς ήταν το ζήτημα της δυνατότητας επέκτασης των απαγορευτικών ρυθμίσεων της τροπολογίας και σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του Αρείου Πάγου θα ληφθεί στις 5 Μαΐου.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

“Όταν προειδοποιούσαμε για τις συνταγματικές ακροβασίες του κ. Μητσοτάκη με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο ίδιος μαζί με το ΚΙΝΑΛ απέρριψαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν μία τροπολογία που αποδεικνύεται δυστυχώς φιάσκο.

Ένα μήνα μετά και ενώ έχουν προκηρυχθεί εκλογές, διαβλέποντας το αδιέξοδο, ετοιμάζεται να φέρει νέα τροπολογία για να καλύψει το εγκληματικό του λάθος, παρεμβαίνοντας όμως ευθέως στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και τη σύνθεση του δικαστικού Σώματος που θα αποφασίσει. Το μόνο που καταφέρνει όμως με αυτές τις συνταγματικές ακροβασίες είναι να προσδίδει αντισυστημικά χαρακτηριστικά και να φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης τελικά όχι μόνο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη Δημοκρατία, αλλά με τους ερασιτεχνισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς.

Σε αυτήν την παρωδία θα αναλάβει μόνος του την ευθύνη”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα