'Αφαντος ο Γ. Παπανδρέου: Αρνείται να έρθει να καταθέσει στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

'Αφαντος ο Γ. Παπανδρέου: Αρνείται να έρθει να καταθέσει στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Άρνηση Γιώργου Παπανδρέου να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ. Απάντησε με το ίδιο υπόμνημα. Τι γράφει στο συνοδευτικό σημείωμα

Με το ίδιο υπόμνημα, επέλεξε να απολογηθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ!

Ο κ. Παπανδρέου στις 9 Απριλίου, είχε καταθέσει υπόμνημα αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Η προανακριτική, είχε αποφασίσει ότι παρά το υπόμνημα, χρειάζεται και η αυτοπρόσωπη παρουσία του.

Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, ήταν να στείλει το... ίδιο υπόμνημα, συμβουλεύοντας την Επιτροπή να το ξαναδεί.

Στο συνοδευτικό σημείωμα του υπομνήματος υποστηρίζει ότι "σε αυτό περιέχονται με πληρότητα και σαφήνεια όλα όσα είχα να θέσω υπόψη της επιτροπής σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση".

Η άρνησή του να καταθέσει αυτοπροσώπως αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και ίσως επανέλθει το αίτημα για βίαιη προσαγωγή.

Τι αναφέρει το υπόμνημα

Ο κ. Παπανδρέου στο υπόμνημά του τόνιζε χαρακτηριστικά: "Δεν ενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα",  υποστηρίζοντας πως πάγια εντολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τους αρμόδιους φορείς ήταν να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει αναφορές ούτε σε ημερομηνίες ούτε σε ονόματα, με εξαίρεση το όνομα της μητέρας του Μαργαρίτας, προειδοποιώντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

"Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψή μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση την μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της λίστας Λαγκάρντ σημειώνοντας:

"Μπορεί κανείς σήμερα να είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ; Προφανώς όχι. Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος, μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης, παρά την εκτεταμένη συζήτηση που έχει γίνει για αυτή".

Επανάκκληση ζητούν τα κόμματα

Την επανάκκληση του Γιώργου Παπανδρέου στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ με την πρόταση να μη γίνεται δεκτή από την πλειοψηφία.

Πρόταση για βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού κατέθεσε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την οποία υπερψήφισαν μόνοι οι ΑΝΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόμνημα Παπανδρέου: Δεν ενημερώθηκα για τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

H προανακριτική καλεί Παπανδρέου να καταθέσει αυτοπροσώπως

SHARE:

24Media Network