Την Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ – Γιούνκερ – Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ

default image

Το βράδυ της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής η συνάντηση που είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα με Μέρκελ για την Ελλάδα

Συνάντηση με θέμα την Ελλάδα θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ένας εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

“Κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος (της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ”, ανέφερε ο εκπρόσωπος και διευκρίνισε πως και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ “θα είναι επίσης παρών” στη συνάντηση.

Ζάιμπερτ: Κατάλληλη στιγμή για μία αναλυτική συζήτηση Μέρκελ – Τσίπρα

Νωρίτερα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση, γιατί η Καγκελάριος περίμενε τόσον καιρό για να προσκαλέσει τον κ. Τσίπρα στο Βερολίνο, είπε: Τώρα ήρθε η στιγμή, που η καγκελάριος είναι πεπεισμένη ότι είναι η σωστή στιγμή για να κάνει με τον κ. Τσίπρα μια διεξοδική συζήτηση”.

Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνάντησης, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ότι τα θέματα είναι –βεβαίως- αυτονόητα, και πρόσθεσε:

“Δεν μπορώ όμως και να προβλέψω τι θέματα θα θέλει να θέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Είναι απολύτως σαφές ότι το θέμα θα είναι να συζητηθεί η κατάσταση η οποία έχει προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων μελών της Ευρωζώνης και να δούμε πώς μπορούμε, στη βάση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, να προχωρήσουμε σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα