Κρίσιμη σύσκεψη Παπαδήμου-αρχηγών

Κρίσιμη σύσκεψη Παπαδήμου-αρχηγών
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Στο Μαξίμου οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Σκληρή δήλωση Καρατζαφέρη. Συνεχής ενημέρωση (Vid)

Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η συνάντηση, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές, ξεκίνησε τελικά στις 15:30. Ο μόνος αρχηγός που έκανε δηλώσεις κατά την προσέλευσή του στο Μαξίμου, ήταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Από αριστερά, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προσέρχονται στην σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου, Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

“Προσέρχομαι με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επαναλάβω αυτά που είπε προ ημερών ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος κ. Σμιτ” είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Σε δήλωσή του, στις 5 Οκτωβρίου του 2011, ο Γερμανός πρώην καγκελάριος, είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Να τους πάρει ο διάολος αν δεν σώσουν την Ελλάδα”.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, δεν έκαναν οποιαδήποτε δήλωση.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν και οι υπουργοί Εργασίας και οικονομικών κκ Γ. Κουτρουμάνης και Ευ. Βενιζέλος.

Τα τελευταία σενάρια

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σώζεται ο 13ος και 14ος μισθός, ωστόσο η τρόικα απαιτεί να μπει πλαφόν στους μισθούς μέχρι 1.500 ευρώ, αλλά και να υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού.

Ανοιχτά παραμένουν ακόμα τα σενάρια για τις μετοχές, αν και όπως φαίνεται υπάρχει μία αρχική συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι παραμένει το θέμα των επικουρικών συντάξεων αλλά και οι απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποια στάση θα κρατήσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί απέναντι σε αυτές τις απαιτήσεις.

Μαραθώνιος διαβουλεύσεων

Μετά το χθεσινοβραδινό αδιέξοδο , ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, είχε νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας το μεσημέρι της Κυριακής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί χρονικά η κρίσιμη σύσκεψή του με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο συνάντησης του Λουκά Παπαδήμου με τους Τσάρλς Νταλάρα και Γιόζεφ Άκερμαν για το θέμα του PSI.

Κυβερνητικό στέλεχος εντόπισε αρκετές δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα , τονίζοντας ότι η επίλυση των ζητημάτων που θέτει η τρόικα εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα τα διαχειριστεί.

Επισήμανε ακόμα πως στη σύσκεψη της Κυριακής του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς θα τους εκτεθεί η ανάγκη να λάβουν πολύ συγκεκριμένες και πολύ δύσκολες αποφάσεις, αναφέροντας ότι το δημοσιονομικό ζήτημα της χώρας ενδέχεται να επηρεαστεί σοβαρά από τις επιπτώσεις των εργασιακών θεμάτων.

Σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις των εταίρων, σημείωσε πως οι εκπρόσωποι της τρόικας θέλουν να βοηθήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα όμως με την δική τους αντίληψη.

Ανέφερε ακόμα πως οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να αποφασίσουν για όλα τα ζητήματα και αν το επιθυμούν να διαπραγματευτούν οι ίδιοι με τους εκπροσώπους της Τρόικας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα