Τσίπρας: Αυτές τις δύσκολες ώρες ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό του γαλλικού

Τσίπρας: Αυτές τις δύσκολες ώρες ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό του γαλλικού
Meeting between the Prime Minister of Greece, Alexis Tsipras, and the President of the European Council Donald Tusk, in Athens, on Mar. 03, 2016 / , , 3 , 2016 SOOC

Συλλυπητήρια Τσίπρα στον πρόεδρο Ολάντ για την αποτρόπαιη επίθεση στη Νίκαια. Την οδύνη και τη θλίψη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία εξέφρασε και ο Κυρ. Μητσοτάκης. Τι είπαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί

Αυτές τις δύσκολες ώρες, ο Eλληνικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του Γαλλικού λαού σημείωσε σε μήνυμά του προς τη Γαλλία ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός «εξέφρασα τα θερμά μου συλλυπητήρια στον πρόεδρο Ολάντ για την αποτρόπαιη επίθεση στη Νίκαια με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων αθώων πολιτών».

Μητσοτάκης: Μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών στα ζητήματα ασφάλειας                                

Την οδύνη και τη θλίψη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζοντας την ομιλία του σε ημερίδα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωσταντίνος Καραμανλής» για το Brexit. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κάλεσε τους παρευρισκομένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να περάσει από τα λόγια στην πράξη. «Χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη συνεργασία στα ζητήματα ασφάλειας, συνεργασία μεταξύ των χωρών. Η πρόκληση της τρομοκρατίας πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.



Γεννηματά: Στοχευμένο χτύπημα εναντίον των αξιών του δυτικού πολιτισμού

«Είναι ένα στοχευμένο xτύπημα εναντίον της ίδιας της ανοικτής κοινωνίας, της ανεκτικότητας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δηλαδή των αξιών που καθορίζουν την ουσία του δυτικού πολιτισμού», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννημτά για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε τη συμπαράστασή της στο γαλλικό λαό και στους συγγενείς των θυμάτων, στους δεκάδες τραυματίες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή.

«Οι τρομοκράτες επέλεξαν τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης στη Νίκαια, για να δολοφονήσουν εν ψυχρώ δεκάδες αθώους ανθρώπους. Δεν θα τους αφήσουμε. Θα αντισταθούμε και θα νικήσουμε το φανατισμό και τη βία. Με περισσότερη δημοκρατία», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version